Generalni sekretar Građanskog saveza CIVIS Zoran Miljanić reagovao je povodom današnjeg saopštenja direktora Uprave policije Veselina Veljovića da “policija raspolaže operativnim podacima da pojedinci i grupe planiraju izazivanje incidenata i nemira na sami dan parlamentarnih izbora”.

Zoran Miljanić

,,Radi se o direktoru policije poznatom po tome da, kada kaže da je bezbjednosna situaciju u Podgorici stabilna, građani spavaju obučeni. Njegova izjava neodoljivo podsjeća na scenario sa izbornog dana 2016. godine, sa ciljem da se kod građana, u smislu slobodnog izražavanja izborne volje, izazovu panika i strah. Sve je smišljeno ne bi li se smanjila očekivano visoka izlaznost na izborima, koja neminovno šalje DPS u opozicione klupe”, saopštio je Miljanić.

Kako je istakao, direktoru Uprave policije bi bilo bolje da sve svoje realne kapacitete preusmjeri na onemogućavanje glasanja građanima koji, po zakonu, nemaju pravo glasa na ovim izborima.

,,To se odnosi na sve one koji su došli ili planiraju da dođu na dan izbora iz raznih područja van Crne Gore, koji već godinama nemaju zakonsko prebivalište u Crnoj Gori, a redovno glasaju. To se odnosi i na sve one građane sa duplim dokumentima koji planiraju da glasaju na više biračkih mjesta, a koji bi, po zakonu, morali biti strogo sankcionisani”, navodi Miljanić.

Prema njegovim riječima, umjesto da se bavi tim problemima, direktoru Uprave policije se priviđaju nemiri od strane pojedinaca i grupacija.

,,Zaboravlja da je pametne moguće prevariti samo jedanput, što se dogodilo 2016. godine i ponovo neće”, zaključio je Miljanić.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve