Subota, 23 Septembra, 2023
Rubrika:

Milan Roćen – javne ostavke, govori na engleskom, uvrede na račun novinara…

Milan Roćen drugi put u sedam godina najavio da odlazi sa funkcije tako što o tome prvo obavijesti medije

Član predsjedništva DPS Milan Roćen, kako pišu njemu bliski mediji, neće više biti dio rukovodstva te partije, ali je svima jasno da je to još jedna predstava za javnost ovog dugogodišnjeg funkcionera. Roćen je odlučio da napusti funkciju o čijim rezultatima javnost i najmanje zna, jer se kao član predsjedništva te partije obraćao samo uoči izbora.

Milan Roćen: Opozicija i dio medija već godinama navode da je Roćen suvlasnik građevinske firme “Bemax”. On nikada nije jasno negirao tvrdnje opozicije i dijela javnosti

Jedno od tih malobrojnih obraćanja Milana Roćena biračima bilo je uoči lokalnih izbora na Žabljaku u maju 2018. godine. Tada je, podsjetimo, Roćen saopštio da sve “češće priča jednu priču” u koju “sve više vjeruje”, a to je da će “Žabljak biti “glavni grad Crne Gore”. Pogledajte video.

Roćen je bio šef crnogorske diplomatije u periodu od 2006.- 2012. godine. Ostavku je Roćen podnio pred medijima u Beranama u julu 2012. godine.

Ostavka Milana Roćena, u političkim krugovima komentarisana je kao njegov potez da je “bolje sam da ode, nego da bude zamijenjen”, jer se tada spekulisalo da bi novi premijer trebalo da bude Duško Marković. Kako bi spriječio da bude zamijenjen Roćen je svega par mjeseci uoči izbora ugrabio da podnese ostavku, i na taj način spasio da jedna takva ” karijera” ne bi bila okončana smjenom!

Dakle, potpuno isto kao što je i juče najavio da odlazi. Pogledajte video kako je saopštio Roćen da podnosi ostavku.

Kao šef crnogorske diplomatije Roćen je bio u prilici da se obraća i na drugim jezicima. Jedno obraćanje Milana Roćena na engleskom jeziku postalo je hit na Internetu.

Već smo naveli da je tokom svoje političke karijere Milan Roćen zauzimao niz političkih funkcija. Međutim, veliki dio javnosti je ubijeđen da je Milan Roćen jedan od vlasnika građevinske firme Bemax. Dio medija i opozicije “Bemaks” duže od deceniju povezuju sa Roćenom, koga su navodili kao stvar­nog vla­snika firme. Ta firma je po­sljed­njih ne­ko­li­ko go­di­na jed­na od naj­pro­fi­ta­bil­ni­jih i naj­an­ga­žo­va­ni­jih gra­đe­vin­skih fir­mi u Cr­noj Go­ri.

Prisluškivanje

Milan Roćen je ovog ljeta bio glavni akter prisluškivanih razgovora, koji su snimljeni dok je bio ambasador Državne zajednice Srbija i Crna Gora u Moskvi. Osim nejasnog odnosa oko vlasništva nad Bemaxom, ovog ljeta je prilikom objavljivanja serije njegovih audio snimaka, potpuno ostao nerazjašnjen njegova relacija sa odbjeglim biznismenom Duškom Kneževićem.

 

Ono što bi se moglo zaključiti iz tog audio razgovora jeste da je “Roćen radio za biznismena Duška Kneževića”. Tema tog razgovora bio je “ugovor čija je vrijednost 170 miliona eura, koje Roćen navodno treba da ‘pogura preko nekih prijatelja”. Sudeći prema onom kako razgovaraju odnos biznismena i političara bio je “više nego prijateljski” i u tom maniru se oni i dogovaraju. Njihov blizak odnos, ukoliko su snimci autentični, potvrđuje se i načinom obraćanja gdje se Knežević obraća Roćenu riječima “đe si ambasadore”.

A dok je bio ambasador u Moskvi, Roćen je iznosio vrlo uvredljive stavove o uredništvu Radio televizije Crne Gore, kada je rekao da su novinari i urednici Javnog servisa “gluplji od goveda” i “bolesna bagra”, a ta televizija “najsramnija mrlja na istoriji Crne Gore”. On je sa omalovažavanjem govorio i o drugim novinarima.

Milan Roćen: “Kako sam fino sve ovo sročio”

To nije javni servis, to je javna kuća”, rekao je Roćen u telefonskom razgovoru koji je najvjerovatnije od početka 2006. godine jer se u njemu pominje njegov povratak iz Moskve u Crnu Goru.

“Ta go.na iz Mine ništa ne prenose, ma to su go.na, baš go.na, a televizija, to je najsramnija, to je mrlja na istoriji Crne Gore. U svemu ovome, u ovoj velikoj antičkoj tragediji, to je mrlja na savjesti crnogorskog društva”, Roćenove su riječi.

On je zatim dodao:

“Tih ovaca. Noćas gledam emisiju gdje je dovela ljude ona Tomaševićka, ona je najnepismenija… Desetoro ljudi, svi bolje pričaju od nje. Koja su to goveda… U Jutarnji program da dovedeš goveda, bistrija su goveda iz moje Rasove nego urednički tim TVCG”, komentariše Roćen.

Roćen nastavlja: “To je bolesna bagra sakupljena na jednom mjestu. Aaa, kako ću u da im je… majku i da ih rasturim pa neka se nose u 16 pi…. materina. To jedva čekam da negdje dam izjavu o svemu ovome, kako je sve funkcionisalo kao sat, osim Javni servis koji unosi zabunu u sve ovo. To je strašno. To nije javni servis, to je javna kuća. To nije prostitucija, prostitucija je časni posao. To se plaća tamo, to je intelektualno moralna prostitucija”.

“Kako ih nije stid, ne mogu da shvatim Radovana Miljanića”.“U Jutarnji program doveli su kozu koja se cereka pred kamerama, znaš šta je koza. To je ispod ljudskog dostojanstva. I ja ne znam da li ta goveda, a nisu iz Raosova jer su ona pametna, da li oni nekada gledaju svoju televizuju… Mislim da gledaju i da od toga još više zatupljuju, njima treba dati da se time bave, to je kao paviljon 6, to je F odjeljenje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Савле
01.11.2019-11:06 11:06

Koja je ovo fukara, bez mozga. Konjoslav. Milo se okružio budalama, da ga savjetuju.

Jelena
14.09.2020-19:58 19:58

Dz….. , vidi mu se da je bez karaktera!

andro
06.02.2021-20:14 20:14

koji je ovo primitivko