Mihailo: SPC u Crnoj Gori je originalna sekta, ne pada mi na pamet da se pokajem pred Amfilohijem

Mitropolit CPC je podsejtio da je još prošle godine rekao da je spreman da sa gospodinom Radovićem polemiše o bilo kojem crkvenom pitanju "na jeziku koji on izabere"

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo kazao je za Standard da je Mitropolija crnogorsko-primoska “originalna sekta” i da mu “ne pada na pamet da se pokaje pred Amfilohijem”. Mitropolit SPC Amfilohije kazao je juče u intervjuu Pobjedi, da je “sa gospodinom Mirašem Dedeićem, samoprozvanim „mitropolitom Mihailom”, uvijek spreman da razgovaram ukoliko se pokajanje pred Hristom i crkvom Hristovom i da prestane da zavodi Crnogorce u svoju plemensko-partijsku sektu”.

“Risto (mitropolit Amfilohije) priča svašta, ali ne zna da je Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske crkve ustvari originalna sekta. Ovdje se pojavila velika grupa popova i ti popovi su nepismena sirotinja koje on drži u šaci i manipuliše njima, radi po Crnoj Gori šta god hoće. Politički Crnogorci stoje na čelu Amfilohijevog pokreta, mi znamo ko su oni. Nema tu razgovora bilo kakvog sa takvim opterećenim čovjekom”, rekao je Mihailo komentarišući za Standard izjavu Amfilohija.

Mitropolit CPC je podsejtio da je još prošle godine rekao da je spreman da sa gospodinom Radovićem polemiše o bilo kojem crkvenom pitanju “na jeziku koji on izabere”.

“Crkva ide svojim putem i biće onako kako je suđeno, nadam se da će sve sa pravim ljudima biti postavljeno na pravo mjesto. Dejstvovanje Amfilohija najviše nesreće donosi upravo Srbima, i to u Srbiji i na Kosovu, jer su to ljudi koji ga slušaju i kojima on manipuliše. Ako iko bude bio kažnjavan pred Bogom to će biti Risto Radović”, poručio je Mihailo.

On je kazao da nijedna crkva na svijetu ne bi primila Amfilohija u svoju službu.

“Ovo ne govorim iz mrženje, ali da se ovako ponaša u nekoj drugoj državi davno bi bio protjeran ili uhapšen. Nadam se da Crnogorci sada vide kakvog neprijatelja drže u zemlji”, rekao je Mihailo.

Komentari

avatar