Petak, 19 Jula, 2024
Rubrika:

Menadžment RTCG: Otvoren atak Krivokapića i Abazovića na Javni servis

Iz menadžmenta RTCG su kazali da bi novoformirana vlast morala da zna kako olako obećana brzina u sređivanju, ne samo nacionalnog Javnog servisa, već i ukupne situacije u društvu, može proizvesti opasne negativne efekte

Menadžment i uredništvo RTCG-a saopštili su večeras kako su zaprepašćeni, ne toliko kontradiktornostima premijera Krivokapića, koliko njegovim nepoznavanjem mjesta i uloge nacionalnog Javnog servisa. Još je, kako navode, apsurdnija najava “grčkog scenarija” i “šok terapija” kojom je rukovodstvu i uposlenima u RTCG zaprijetio Dritan Abazović, Krivokapićev potpredsjednik u čijem su portfelju i ministarstva sile.

”Njihovo shvatanje da je Radio televizija Crne Gore dio „ful opreme“ pobjednika izbora, kojoj bi da odrede mjeru nezavisnosti i profesionalnosti, treba da zabrine svakog građanina ove zemlje, bez obzira koliko bi, u ovom trenutku, mogli dati primjedbi aktuelnoj uređivačkoj politici. Ovdje više nije riječ o potrebi da bilo ko u Javnom servisu očuva funkciju ili, kako se voli prigovoriti, da se bori za odlazeću vlast. Ovdje se radi o otvorenom ataku premijera i potpredsjednika Vlade na nezavisnost Javnog servisa i našoj želji da to na vrijeme predočimo domaćoj i međunarodnoj javnosti”, navode u saopštenju.

Iz menadžmenta RTCG su kazali da bi novoformirana vlast morala da zna kako olako obećana brzina u sređivanju, ne samo nacionalnog Javnog servisa, već i ukupne situacije u društvu, može proizvesti opasne negativne efekte.

”Da li je baš posrijedi demokratija i demokratska procedura, kad premijer i vice-premijer, protivno svojoj zakonskoj poziciji, otvoreno prijete i obznanjuju dogovor sa stranim partnerom kako da se uredi Javni servis, koji, vidimo, obojica tretiraju kao izbornu premiju”, navode u saopštenju.

Sad je jasno, kažu, kako je premijerovo odbijanje njihovih brojnih poziva da gostuje u programu Javnog servisa i njegova instrukcija ministrima da mu se pridruže u bojkotu, bila isključivo u funkciji pojačanja prigovora za navodnu jednostranost javnog servisa.

”Na kraju se nadamo da će dio, provladinog sektora, sada zaduženog za programsko i kadrovsko kreiranje Javnog servisa i medijsku zaštitu vlasti, smoći snage da razmotri naše navode, makar i kao „doturenu informaciju“, zaključuju iz menadžmenta RTCG.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve