Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

Medojević: Vlada da povuče odluku o angažovanju vojske u civilnim bezbjednosnim operacijama

On je kazao da se, jedinice Vojske Crne Gore ne mogu angažovati u poslovima koji su u nadležnosti inspekcija, policije, tužilaštva i drugih civilnih državnih organa

Ideja ove “raspale Vlade” da se jedinice Vojske Crne Gore angažuju u poslovima kontrole nelegalne eksploatacije šljunka je protivustavna, nezakonita i besmislena, kazao je predsjednik PzP-a, Nebojša Medojević.

On je kazao da se, jedinice Vojske Crne Gore ne mogu angažovati u poslovima koji su u nadležnosti inspekcija, policije, tužilaštva i drugih civilnih državnih organa.

“Upotreba Vojske je jasno definisana Ustavom, zakonom o vojsci, strategijama bezbjednosti i drugim aktima i nema prostora za medijsko-političke performanse i egzibicije političara”, poručio je Medojević.

Vojska se,dodaje, izuzetno, može upotrebiti u civilnim poslovima u slučajevima vanrednog stanja zbog elementarnih nepogoda ili teških remećenja ustavnog poretka i javnog reda i mira (teroristički napadi, poplave, požari, zemljotresi, kolapsi energetskog sistema, teškim ekološkim havarijama i sl.).

“Pozivam načelnika generalštaba Vojske Crne Gore da se javno ogradi od ove besmislene ideje kojom se urušava dostojanstvo Vojske i ona izvrće ruglu u očima građana, ali i nekih potencijalnih neprijatelja i agresora”, kazao je Medojević.

Medojević je prokomentarisao i problem nelegalne eksploatacije šljunka iz rečnih tokova, te ocijenio da je to problem nedostatka političke volje da se država obračuna sa tajkunima DPS koji i dalje imaju privilegovan položaj i zaštićeni su od djelovanja pravne države.

“Vlada DF bi ovaj problem riješila za jedan dan jer su sve informacije o ovoj pljački nacionalnih resursa poznate i samo je potrebno promjeniti zakon, pohapsiti sve odgovorne, zapečatiti opremu i zabraniti rad tim kompanijama i preduzećima, podići optužnice, pravosnažno osuditi i svu imovinu zeplijeniti”, kazao je Medojević.

Lider PzP-a poručuje da, ako ovakve glupe i ponižavajuće ideje prođu i realizuju se u praksi, za očekivati je da ova “smiješna Vlada” angažuje vojsku protiv sajber napada da čuvaju kompjutere i prate koji službenik pristupa “sajtovima sa sadržajem za odrasle.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve