Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Medenica: Optužnicom protiv mene pokušavaju da pridobiju birače

Medenica je kazala da je optužnica zasnovana na pretpostavkama i da cilj nije borba protiv korupcije, već privlačenje birača

Završeno je ročište za kontrolu optužnice protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, njenog sina Miloša i još 15 osumnjičenih. Medenica je kazala da je optužnica zasnovana na pretpostavkama i da cilj nije borba protiv korupcije, već privlačenje birača. Njen sin Miloš Medenica se izjasnio da nije kriv.

Odbrana tvrdi da skaj aplikacija nije pravno valjan dokaz. Vjeruju da će optužnica biti vraćena na dopunu.

Podsjećamo, Medenici je 11. novembra odlukom Višeg suda ukinut pritvor nakon žalbe odbrane Apelacionom sudu na prethodno rješenje kojim joj je bio produžen boravak u Istražnom zatvoru. Njen sin Miloš ostao je u zatvoru.

SDT je predalo optužnicu protiv Vesne Medenice i još jednog broja lica zbog sumnje da su počinili teška krivična djela, uključujući i stvaranje kriminalne organizacije.

Osim Vesne i Miloša Medenice, optužnica je podignuta i protiv Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić…

Kako se navodi u optužnici, oni se sumnjiče za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj.

SDT ih tereti i za zloupotrebu službenog položaja, neovlašćenu proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, tešku tjelesnu povreda i sprječavanje dokazivanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve