Ponedjeljak, 27 Juna, 2022
Rubrika:

MEĆAVA DEZINFORMACIJA Medijski reketaši sabotiraju zimsku turističku sezonu

Član Odbora direktora Zorica Vojinović potvrdila je portalu Aktuelno da niko Vijestima nije dao ovakvu informaciju koja je u suštini lažna. Direktor Skijališta Crne Gore Đuro Milošević takođe nam je potvrdio da nikome nije pričao o mećavi ili vjetru koji bi ugrozili otvaranje skijališta kako su Vijesti navele. Te informacije nijesu došle ni iz skijališta Kolašin 1450, potvrđeno nam je iz tog ski-centra.

Zimska turistička sezona na skijalištima Kolašin 1600 i Kolašin 1450 zvanično je počela u subotu, a stotine posjetilaca dočekale su potpuno pripremljene staze i prateći sadržaji.

Prvi zvanični turistički dan na Bjelasici i u Kolašinu, protekao je u pravoj zimskoj i turističkoj idili, a većina medija izvještavala je o velikom broju gostiju, odličnim vremenskim prilikama, prepunim parkinzima…

Najveću potvrdu uspješnog prvog zimskog turističkog dana, ispisalo je više stotina gostiju na Ski-centru Kolašin 1600 i Ski-centru Kolašin 1450, dok je direktor Skijališta Crne Gore, Đuro Milošević izrazio zadovoljstvo što je prvi dan sezone protekao u pravom zimskom ambijentu.

Odlična posjećenost na otvaranju skijališta

Iako je jasno da je zimska turistička sezona počela kako se samo moglo poželjeti, nijesu izostala medijska spinovanja i pritisci.

Akteri su i ovoga puta bili isti kao i u prethodnom slučaju kada su objavljivane dezinformacije o raspodijeli prihoda od ski-pasova između državnog ski centra Kolašin 1600 i privatnog Kolašin 1450.

I pored odlične posjećenosti, pripremljenih staza i uspješnog otvaranja sezone nakon teškog perioda koji je obilježila pandemija kovida19, režimski tabloid Vijesti je odlučio da pronađe ugao iz kojeg će na negativan način predstaviti početak sezone.

Režimski tabloid Vijesti poznat po reketiranju izmislio mećavu i studen da bi sabotirao turističku sezonu

S obzirom da je organizacija bila perfektna, a skijališta spremna za doček turista, Vijesti su odlučile da pažnju usmjere na vremenske prilike da bi medijski sabotirali početak sezone.

U propagandnom uratku pod krajnje tendencioznim naslovom ”Mećava i studen na otvaranju sezone u Kolašinu” u prvi plan (kako je očigledno iz naslova) su stavljene navodno loše vremenske prilike, u namjeri da se prosječnom čitaocu sugeriše da je sezona počela veoma loše.

U tekstu se na početku potencira ”jaka mećava i smanjena vidljivost” a tek na dnu teksta se jedva navodi da su posjetioci kazali da je ”na državnom ski-centru odrađen dobar posao i na najbolji način dočekani prvi skijaši”.

Član Odbora direktora Zorica Vojinović potvrdila je portalu Aktuelno da niko Vijestima nije dao ovakvu informaciju koja je u suštini lažna. Direktor Skijališta Crne Gore Đuro Milošević takođe nam je potvrdio da nikome nije pričao o mećavi ili vjetru koji bi ugrozili otvaranje skijališta kako su Vijesti navele. Te informacije nijesu došle ni iz skijališta Kolašin 1450, potvrđeno nam je iz tog ski-centra.

Treba takođe napomenuti da je u tekstu režimskog tabloida  ponovljena tendenciozna laž da će se prihodi od ski-pasova ”prema nezvaničnim informacijama, dijeliti u odnosu 70:30 u korist državnog skijališta”.

Kako saznaje portal Aktuelno, iza ovih napada i širenja dezinformacija stoji interesna grupa koja je zbog ostvarivanja ličnih planova spremna da žrtvuje i zimsku turističku sezonu na Bjelasici.

”Najnoviji tekst Vijesti je samo nastavak propagande koja je počela mnogo prije nego je sezona zvanično otvorena. U pitanju su medijske manipulacije jer režimski tabloid uporno ponavlja laži, iako je javnost preko tekstova ostalih medija upoznata sa veoma uspješnim početkom ski sezone, ali i slučajem raspodjele prohoda između Ski centrara Kolašin 1450 i Kolašin 1600”, rekao je naš izvor.

Portal Aktuelno pisao je već o malverzacijama kojima je pribjegao tabloid Vijesti za širenje negativne propagande tekstom o ski-pasovima koji je napisan bez ikakvog istraživanja, pominjanja objektivnih okolnosti i činjeničnog stanja kada je u pitanju zimski ski-turizam.

Treba podsjetiti da je jedan od dodatnih motiva za ovaj ”spin”, sklonost režimskog tabloida Vijesti da napada Zorana Bećirovića, vlasnika ski risorta Kolašin 1450 koji je već godinama meta njihovih insinuacija, zbog čega njegov advokatski tim redovno šalje pritužbe i demantije ombudsmanu ovog medija.

Da je mećava duvala intenzivno samo na stranicama tabloida Vijesti i njihovog portala, možete zaključiti iz fotografija koje su napravljene prilikom otvaranja sezone u ski-centrima Kolašin 1450 i Kolašin 1600  i dan nakon toga:

Najnovije

Herceg Novi: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo bivše supruge

Policija je uhapsila B.R. (47) zbog sumnje da je ubio bivšu suprugu B.P. (47) u Herceg Novom, saopšteno je CdM-u iz OKC-a. Iz policije je navdeno da...

Krapović: Otvoreni Balkan je korak unazad, potrebna rasprava u parlamentu

Potpredsjednik Demokratske Crne Gore i poslanik te partije Dragan Krapović ocijenio je u intervjuu za Pobjedu da je regionalna inicijativa ,,Otvoreni Balkan“ korak unazad za...

U saobraćajnoj nesreći na Brajićima poginuo mladić

Devetnaestogodšnji Đ.D. iz Podgorice, poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko četiri sata na putu Budva – Cetinje na Brajićima, saopšteno...

UŽIVO Zelenski: U napadu na Kijev ranjena djevojčica, državljanka Rusije

Ušli smo u 124. dan rata u Ukrajini. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski će danas na samitu G7 pozvati svjetske sile da pojačaju svoju podršku...

Blinken: Uprkos osvajanju nekih teritorija u Ukrajini Putin nije ostvario svoj cilj

Američki državni sekretar Enroni Blinken izjavio je da je, uprkos osvajanju nekih teritorija u Ukrajini, ruska invazija doživjela neuspjeh i da će se tako...

Najčitanije

Povezano

United Media postala većinski vlasnik Vijesti

United Media, vodeća medijska kompanija u jugostočnoj Evropi postala je većinski vlasnik kontroverznog medijskog koncerna Vijesti. Nakon odobrenja nadležnih regulatornih tela, kompaniji je odobreno preuzimanje...

POZADINA MEDIJSKOG TARGETIRANJA: Da li je slučaj Medenica lansiran da bi se zaboravilo na Kardinala, Juniora i Belivuka?

Crnogorska javnost već danima je bombardovana od strane određenih medijskih krugova koji, kao po nečijem nalogu, forsiraju priču o umješanosti Miloša Medenice, sina bivše...

PROPAO POKUŠAJ GAŠENJA PORTALA AKTUELNO: Medijski reketaši se povlače!

Medijskim reketašima iz režimskog, tabloidnog koncerna Vijesti jednostavno ne ide u zadnje vrijeme. Nakon što je juče kao bomba u javnom prostoru odjeknula informacija da...

RADONČIĆ NA SUĐENJU EKSKLUZIVNO NAJAVIO: Uskoro snimam dokumentarni film o ”medijskoj mafiji”, učestvovaće oko 50 svjedoka!

Novinar i publicista Šeki Radončić svjedočio je prošle sedmice u Osnovnom sudu u Kolašinu u okviru suđenja koje se vodi protiv portala Aktuelno po...

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve