Srijeda, 4 Oktobra, 2023
Rubrika:

Mašković: Zastrašujuće vijesti o vršnjačkom nasilju

Prema njegovim riječima, moramo se baviti svim oblicima nasilja i njihovim uzrocima

Samo danas dobili smo nekoliko zastrašujućih vijesti o vršnjačkom nasilju koje postaje sve ozbiljniji problem i zahtjeva efikasnu reakciju čitavog sistema i nas kao društva, saopštio je Miloš Mašković član Izvršnog odbora Socijaldemokrata i predsjednika omladine SD Glavnog grada povodom vršnjačkog nasilja.

“Mladi su nosioci razvoja svakog društva i zbog toga je neophodno da država preduzme odlučne korake u borbi protiv ove negativne pojave. Prije svega, preventivne mjere kao što su edukacija mladih, ali i roditelja djece u riziku od nasilja o problemu nasilja i njegovim posljedicama, kao i jačanje kapaciteta školskih i roditeljskih organizacija u prepoznavanju i reagovanju na nasilje. Takođe, neophodno je osnažiti pravni okvir koji će obezbijediti efikasnije procesuiranje onih koje vrše nasilje”, istakao je Mašković.

Prema njegovim riječima, moramo se baviti svim oblicima nasilja i njihovim uzrocima.

“Fizički sukob je posljednja faza, a tome prethode drugi oblici nasilja poput onlajn i psihičkog nasilja… Uzimajući obzir i nedavne podatke Ministarstva prosvjete o vršnjačkom nasilju, kao društvo imamo obavezu da se aktivno uključimo u borbu protiv ovog problema. Pozivam sve institucije, organizacije i pojedince da se okupe oko ovog cilja i zajednički doprinesu stvaranju sigurnijeg okruženja za našu djecu i mlade”, zaključio je Mašković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve