Premijer Duško Marković primio je danas ministra unutrašnjih poslova Turske Sulejmana Sojlua koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori. Marković je istakao odlične bilateralne odnose između dvije zemlje, uključujući i politički dijalog na visokom nivou, koji je osnov za uspješnu saradnju u svim oblastima.

Sulejman Sojlu na prijemu kod premijera Markovića

“Crna Gora se odgovorno odnosi prema turskim firmama koje ovdje posluju, cijeneći njihova ulaganja, i na taj način sa svoje strane šaljemo poruku i drugim zemljama da je Crna Gora sigurna investiciona destinacija sa visokim nivoom poslovne sigurnosti”,  kazao je on.

Premijer je ukazao da postoji prostor za dalje jačanje ekonomske saradnje i za nove investicije, naročito na u sjevernom regionu Crne Gore i to u oblastima poljoprivrede, stočarstva, i turizma.

Sagovornici su se saglasili da su odnosi dvije zemlje dobili novi kvalitet ulaskom Crne Gore u NATO. Sojlu je osebno pozdravio napredak Crne Gore u evropskoj integraciji, naglasivši da Turska snažno podržava politiku proširenja i da je mjesto Crne Gore u Evropskoj uniji.

U toku razgovora razmijenjena su mišljenja i o bezbjednosnim pitanjima na evropskom i širem nivou. Sastanku je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić.

Komentari

avatar