Marković: Protesti nijesu opasnost po državu

Marković je, tokom premijerskog sata kojem nijesu prisustvovali poslanici opozicije, saopštio da je država sve stabilnija

Građanski protesti ne predstavljaju opasnost po državu i njen politički sistem, smatra premijer Duško Marković, koji je ocijenio da Vlada Crne Gore istrajava na planu zaštite države i njenih građana. Ponovio je da zahtjevi za ostavkom nijesu utemeljeni jer, kako kaže, Vlada ima podršku u parlamentu u kojem je izabrana.

Marković je, tokom premijerskog sata kojem nijesu prisustvovali poslanici opozicije, saopštio da je država sve stabilnija.

“Iako možemo slutiti nemjere i ambicije organizatora protesta, opasnosti po državu i njen politički sistem nema. Naša zemlja nije Crna Gora iz 1918. i 1998. To su bile drugačije okolnosti”, ocijenio je Marković.

Premijer vjeruje da evroatlanstka i evropska budućnost Crne Gore, te njena nezavisnost ničim ne može biti ugrožena.

“Želim da vjerujem da to ne žele ni demonstranti, želim da vjerujem da ne žele rušiti nego graditi, ali nećemo dozvoliti stvaranje atmosfere prevrata, a takav ambijent može dovesti do neželjenih posljedica”, poručio je Marković.

Politički subjekti koji, kako je rekao, pribjegavaju korišćenju građanskih protesta zarad ostvarivanja svojih ciljeva, trebalo bi da se prisjete da su od građana izabrani da budu u parlamentu.

On je opoziciju pozvao da u parlamentu inicira provjeru rada vlade,.

“Kao zamjenik predsjednika DPS-a spreman sam da zatražim da poslanici naše partije podrže takvu inicijativu”, rekao je Marković.

Podsjetio je premijer Marković i da platu svakog prvog u mjesecu primaju “i oni koji ih nijesu opravdali u ovom domu”.

 

Komentari

avatar