Predsjednik Vlade Duško Marković razgovarao je sa predsjednikom MOK-a Tomasom Bahom, koji je doputovao u Crnu Goru kako bi prisustvovao večerašnjem zatvaranju Igara malih zemalja.

Na sastanku je zaključeno da je saradnja Crne Gore sa Međunarodnim olimpijskim komitetom kvalitetna i kontinuirana i da najbolji dokaz za to predstavlja održavanje Igara malih zemalja u Crnoj Gori, te da i ova sportska manifestacija značajno doprinosi daljoj međunarodnoj afirmaciji Crne Gore i promociji sporta.

Premijer Marković je informisao predsjednika MOK-a o strateškom pristupu Vlade razvoju sporta i njegovom omasovljenju, te da je s tim ciljem i formirano Ministarstvo sporta na čelu sa nekadašnjim aktivnim sportistom i šampionom Nikolom Janovićem. Sagovornici su se saglasili da ulaganja u sport ne predstavljaju trošak već investiciju koja se višestruko vrača.

„Svaki euro uložen u sport, štedi deset eura u zdravstvu“, rekao je predsjednik MOK-a.

Predsjednik Vlade je informisao predsjednika Međunarodnog olimpijskog komiteta i o političkim i ekonomskim prioritetima Vlade. Predsjednik MOK-a ocijenio je da je naša država u proteklih trinaest godina nezavisnosti ostvarila značajan napredak rekavši da Crna Gora može biti ponosna i na to što je u ranijem periodu ostala izvan opasnih sukoba i posvetila se razvoju.

Marković i predsjednik Bah su se dogovorili da Vlada Crne Gore odnosno Ministarstvo sporta pojača saradnju sa Međunarodnim olimpijskim komitetom i da u tom kontekstu bude i zaključen Memorandum o razumijevanju Vlade i Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Sastanku su prisustvovali ministar sporta Nikola Janović i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović.

Komentari

avatar