Nedjelja, 24 Septembra, 2023
Rubrika:

Marković čestitao šest decenija postojanja i rada Pomorskog fakulteta

Prisjetimo se ovom prilikom i devet vjekova duge crnogorske pomorske tradicije, koja je upravo osnivanjem Više pomorske škole, pa potom Pomorskog fakulteta, zadobila svoju savremenu dimenziju

Predsjednik Vlade Duško Marković čestitao je dekanu Pomorskog fakulteta Univerziteta Crne Gore Špiru Ivoševiću šest decenija postojanja i rada ovog fakulteta.

“Već šest decenija Pomorski fakultet školuje cnogorske pomorce i obezbjeđuje znanja i vještine koje su priznate ne samo u našim i regionalnim okvirima, već i širom planete. Na taj način naši najbolji nautičari i inženjeri predstavljaju Crnu Goru kao kompetentni zapovjednici, oficiri i mornari na brodovima trgovačke mornarice“, navodi se u čestitki predsjednika Vlade.

Prisjetimo se ovom prilikom i devet vjekova duge crnogorske pomorske tradicije, koja je upravo osnivanjem Više pomorske škole, pa potom Pomorskog fakulteta, zadobila svoju savremenu dimenziju.

“Danas je Pomorski fakultet postao centar obrazovnog i naučno-istraživačkog rada, sa svjetski konkurentim i priznatim studijskim programima. Tome u prilog govori i činjenica da većina studenata ovog fakulteta svoj prvi ukrcaj na brod ostvari u periodu od tri do šest mjeseci po završetku studija“, navodi se u čestitki.

Premijer je podsjetio i na pomorsku reputaciju grada Kotora i njegovu ne samo regionalnu već i mediteransku prepoznatljivost, zbog koje je, sasvim prirodno, postao ne samo sjedište već i čuvar mornaričkog duha i tradicije Pomorskog fakulteta, pomoraca i njihovih porodica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve