Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Mapa Evrope koja prikazuje konzumaciju mesa po državama, Crna Gora prednjači u regionu

Ono što su istakli je da ovi podaci ne podrazumijevaju ribu i morske plodove kao meso, te da su to obuhvatili u drugom istraživanju

Web stranici Landgeist Map objavila je zanimljivu mapu Evrope koja prikazuje podatke o konzumaciji mesa prema državama.

Ono što su istakli je da ovi podaci ne podrazumijevaju ribu i morske plodove kao meso, te da su to obuhvatili u drugom istraživanju.

Podatak koji bi mogao iznenaditi jeste da su se crnogorski državljani pozicionirali visoko na ovoj listi kada se posmatra region. Naime, Crna Gora je na lista sa 78 kilograma mesa po stanovniku godišnje.

Na prvom mjestu je Španija sa 99 kilograma mesa po stanovniku. Drugo mjesto zauzeo je Portugal s 95 kilograma, dok je na trećem mjestu Island s 91 kilogramom mesa po stanovniku. Interesantan je podatak da su ove zemlje ujedno i najveći potrošači morskih plodova u Evropi.

Kao države koje konzumiraju najmanje količine mesa navedene su Turska, Albanija, Moldavija i Sjeverna Makedonija s 39 kilograma mesa po stanovniku godišnje.

Kada je riječ o državama u regionu, interesantan podatak jeste da najveću konzumaciju mesa imaju državljani Hrvatske s 80 kilograma po stanovniku, prate ih državljani Crne Gore s 78 kilograma i Slovenija s 70 kilograma mesa po stanovniku. Srbija je nešto bliža BiH prema konzumaciji mesa, gdje jedan stanovnik u prosjeku pojede do 56 kilograma mesa godišnje.

Објава коју дели Landgeist Maps (@land_geist)

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve