Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

MANS: Krivična prijava protiv Perović zbog zloupotrebe službenog položaja

Istraživački centar MANS-a, kako su saopštili, je otkrio da je direktorica ASK-a donijela ''nezakonitu'' odluku o raspolaganju voznim parkom te institucije na način što je ''sebi i svojoj pomoćnici dodijelila na stalno korišćenje (24 sata) dva putnička vozila koja su u vlasništvu Agencije''

MANS će sjutra nadležnom tužilaštvu predati krivičnu prijavu protiv direktorice Agencije za sprječavanje korupcije (ASK), Jelene Perović, zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj kako bi sebi i drugima pribavila korist, saopštila je ta nevladina organizacija.

Istraživački centar MANS-a, kako su saopštili, je otkrio da je direktorica ASK-a donijela “nezakonitu” odluku o raspolaganju voznim parkom te institucije na način što je “sebi i svojoj pomoćnici dodijelila na stalno korišćenje (24 sata) dva putnička vozila koja su u vlasništvu Agencije”.

“Ova odluka je donijeta suprotno vladinoj Uredbi o uslovima i načinu korišćenja prevoznih sredstava u svojini Crne Gore koja propisuje koji javni funkcioneri mogu imati povlasticu stalne upotrebe vozila u državnom vlasništvu. To svakako nisu direktorica ASK-a, a još manje njena pomoćnica, pa postoji osnovana sumnja da je sporna odluka donijeta sa ciljem pribavljanja nezakonite koristi”, dodaju  iz MANS-a.

Zvanična dokumentacija, prema njihovim riječima, je pokazala i da se vozni park Agencije, “uključujući i BMW koji je Perović sebi dala na raspolaganje, koristi suprotno vladinoj Uredbi”.

“Konačno, u svom reagovanju na istraživačku priču MANS-a, predstavnici Agencije nisu demantovali niti jednu činjenicu koju smo prezentovali, niti iskoristili priliku da pruže odgovore koje su dužni da saopšte javnosti. To svakako ne mogu nadomjestiti nemušti pokušaji da se sumnje u još jedno kršenje zakona, stave u kontekst navodne kampanje koju MANS vodi protiv direktorice Perović”, naglasili su iz te NVO.

Time se, konstatuju u MANS-u, dodatno unižava ionako “poljuljani” kredibilitet institucije koja bi trebala da bude “prva linija odbrane od korupcije i kršenja zakona, posebno kada su u pitanju javni funckioneri”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
01.02.2023-18:03 18:03

Zato što je ASK izjavila da će preispitati djelovanje partijskih uhljeba u pritisku na zapošljene u nekijem državnim firmama glasnuo se MANS i prije ispijene jutarnje dojčcafe isporuči dvije tri krivične prijave zajedno sa kilometarskim textom u jednim
ekonomski prilagodljivim plavim novinama. Za svaki slučaj, jer da se tamo što i dokaže biće da je to našao partijski obojeni ASK.

COL-Crogorska oslobodilačka liga
01.02.2023-18:21 18:21

Na scenu stupa praonićeva telavizija da kroz nekakvo śećanje na AB revoluciju želi abolirati uticaj Srbije i velikosrpske aspiracije prema Crnoj Gori, kako tada tako i danas. Ni jednom jedinom riječju nije rečeno koliki je uticaj velikosrpske politike na sva dešavanje niti od kvazivoditeljke nitid kvazi gostiju savremenika tih dešavanja. Žalosno je bilo gledati nekad mldiće-savremenike AB revolucije danas sijede kanavace koje metodom skraćenih i poluiskrivljenih indormacija prikrivaju da je AB revolucija uvežena, finansirana i organizovana od strane Srbije. Zaboravih emisija na RTV Crna Gora se zvala Kultura Śećanja.