Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

Mandić: Tužba nije imala utemeljenje

Jedan od suvlasnika Vijesti Željko Ivanović odustao od postupka protiv novinara i publiciste iz Kotora

Upotreba porodice za bilo kakvu vrstu obračuna predstavlja etičko i moralno dno – ocijenio Slavko Mandić

Jedan od vlasnika koncerna Vijesti Željko Ivanović, povukao je tužbu protiv novinara i publiciste Slavka Mandića. To je juče saopštio Ivanovićev advokat Aleksandar Đurišić na zakazanoj glavnoj raspravi u Osnovnom sudu u Kotoru, nakon čega je sutkinja Ana Krkeljić-Milić donijela rješenje o povlačenju tužbe sa obavezom da svaka strana snosi svoje troškove postupka.

Inače, ovo je bila druga tužba Ivanovića za naknadu štete, protiv Mandića, koji ostaje pri tvrdnji da je i ova tužba sračunata s ciljem da se on finansijski iscrpi a sajt www.skalaradio.com trajno ugasi.

– Da je to tako, vidljivo je iz činjenice da je u sporu koji je prethodio ovome, na istu temu, sudija kotorskog suda Veljko Bulatović presudio da Ivanoviću platim 5.000 eura za pretrpljene duševne boli. Visina iznosa je nezapamćena kada je u pitanju presuda jednom novinaru. Viši sud je presudu preinačio i odredio da taj iznos bude 2.000 plus svi pripadajući troškovi. Očigledno je da je Ivanović osjetio da nemam zaštitu moćnika, i da je nikada u svom radu nijesam imao pa da sam , upravo zbog toga, laka meta za odstrjel. Zato je uslijedila i ova tužba, koja apsolutno nema nikakvo utemeljenje jer je sud, između ostalog, već jednom po ovoj temi presudio u korist Ivanovića- kazao je Mandić za Pobjedu i izrazio zadovoljstvo što je Ivanović odlučio da povuče tužbu.

Mandić je podsjetio da je visina kazne kojom je kažnjen za odgovor Ivanoviću za uvredu i laž nanesene njemu i njegovoj porodici drakonska.

– Upotreba porodice za bilo kakvu vrstu obračuna predstavlja etičko i moralno dno. Jer, napad na sina Slavka Mandića, konstatacijom da iver ne pada daleko od klade, bez ikakvog razloga, jer ga ovaj ne poznaje niti ima ikakvu dodirnu profesionalno ni stručnu vezu, dovoljno govori o samom tužiocu.Ivanović je bez ikakvog razloga u svom autorskom tekstu „Milko i Slavko“ na prljav i neprihvatljiv način u nekakvu priču bez osnova uveo mog sina Maksima, koji je komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja i koji nikakve veze nema sa novinarstvom niti je Ivanovića ikada javno pomenuo. Ivanović je slagao u kolumni da je sin Maksim kazao ocu Slavku, citat: „Kakva si ti paljevina, kaže Maksim Mandić, sin od Slavka, i mora biti fan od Milka ako je suditi po onoj narodnoj da iver ne pada daleko od klade, koja si ti paljevina tata, reče Maksim ocu, povodom intervjua senatora Durbina, a ko će bolje znati sve o vatri i požarima nego jedan drevni komandir vatrogasaca iz drevnog Kotora koji nam je ljetos hrabrošću i požrtvovanjem spasio tvrđavu San Đovani, da i nju DPS i njegova mladež ne urnišu i u pepeo ne pretvore, ništa manje nego Jugooceaniju, hotel Fjord, Autoboku, Rivijeru, Bokeljku, Puru Popovića i Slavka Mandića“.Upotreba člana porodice u prljavu propagandu Ivanovića protiv mene, što se u tradicionalnoj Crnoj Gori smatra aktom bezčašća, sudu nije predstavljao problem. Dakle, činjenica je da Maksim Mandić nije nikad kazao ocu Slavku da je paljevina, što znači da je Ivanović slagao- kazao je Mandić.

Što se tiče izraza prdnjava, Mandić kaže da je citirao upravo Željka Ivanovića koji u kolumni „Duče i Cetinje“, objavljenoj na portalu Vijesti 02. 02. 2021. godine između ostalog kaže: “Čak i to da smo suvereni Montenegro dobili prvi put u istoriju 2006, što znači da je priča o hiljadugodišnjoj nezavisnoj državi obična prdnjava – nikad je nismo imali, a ne bismo ni danas da nije bilo Dučea, što je skraćenica za Mila Đ., oca nacije, kome prijestonica i većina njenih građana nikad nije znala da kaže NE, kao onomad Zdravku K. A Duče ih je samo tako obljubljivao i četništvom i partizanštinom, i fašizmom i antifašizmom…“.

– Dakle, on može da saopšti laž, da uvrijedi koga želi pa i državu upravo konstatacijom da je prdnjava, a kad se to isto kaže njemu, navedeno činjenicama, onda za sud to ne predstavlja relevantan dokaz.Odgovor na Ivanovićevu kolumnu „Milko i Slavko“ bio je da je Željko Ivanović lažov i prdnjava. I ništa više. To je dokazima potkrijepljeno, a fotografija je preuzeta jer je objavljena na više portala više puta. I ovaj tekst nikako nije mogao da nanese duhovne boli Ivanoviću. Jer smo svjedoci kakvi se sve tekstovi o njemu objavljuju, na koje on jednostano ćuti. Ne demantuje ih niti podnosi tužbu protiv njihovih autora – zaključio je Mandić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Belveder
23.11.2022-19:45 19:45

Prdnjava se isprđela.

Rovčanin
23.11.2022-19:52 19:52

Goveče dobro veče.
I što ćemo sad?
Mislio si da ćeš doživotno udarat najnižim udarcima.,ali te matirao Mandić.
Bijedniče na sina mu ideš.
Raspitaj se ko je i kakva mu je sin. Sila i ljudina ako ti znaš što to znači.

Burek
23.11.2022-20:02 20:02

Prpa bato,zato Ivanović Goveče ne tuži ostale.
Okomio se na Slavka Mandića jer mu prolazi kod korumpiranih sudija.
Ali sve će manje ako bogda.

Bajo
23.11.2022-20:21 20:21

Je li prdnjava tužio Pipuna za pjesmu zna li ko?

Ćiro
23.11.2022-21:26 21:26

Antologijski tekst najkraćeg sadržaja :Željko Ivanović je prdnjava i lopov.
Śale brate jedino je od muke mogao da te tuži.
I na kraju prdnjava.

Dragan Bosanac
24.11.2022-00:43 00:43

Umije li da se zastidi Žek trbosek?
A đe mu je Kesedžija?