Subota, 3 Juna, 2023
Rubrika:

Mandić: Bivši NKT koronu ”liječio” TV nastupima, a od kovid pacijenata bježali glavom bez obzira

''Vrhunac njihovog profesionalnog angažmana u borbi protiv pandemije svodi se na pisanje besmislenih, politički ostrašćenih saopštenja''

Javnost je zasuta verbalnim dubiozama i akrobacijama nekadašnjeg NKT-a koji su se “samoraspustili” odmah poslije izbora 30. avgusta, čime su dokazali da im je partija bila mnogo preča od borbe protiv pandemije i zdravlja građana, poručuje dr Slobodan Mandić, generalni direktor Direktorata za kontrolu kvaliteta u Ministarstvu zdravlja.

“Jasno je kao dan da su se i sada okomili na zdravstveni sistem, ljekare, medicinsko i nemedicinsko osoblje posmatrajući ih isključivo kao medijski plijen uoči izbora o kojima jedino, kako tada, tako i danas, brinu. Članovi bivšeg NKT su “liječili” građane od korone TV nastupima, dok su COVID pacijente zaobilazili u širokom luku, plašeći se da se sami ne zaraze. Vrhunac njihovog profesionalnog angažmana u borbi protiv pandemije svodi se na pisanje besmislenih, politički ostrašćenih saopštenja.

Za razliku od ovih stručnjaka za političko mešetarenje koji su i prošle i ove godine, znali samo da okrenu glavu od COVID pacijenata, i pokazali ekspertizu zaključavanjem bolnica, države i građana, ministarka zdravlja je i ovoga jutra bila sa građanima na vakcinalnim punktovima koji će biti pojačani ekipama ljekara s obzirom na to da svijest građana o imunizaciji jača, a direktorica KCCG je sa kolegama i danas u viziti”, navodi Mandić.

Mi ne ostavljamo građane bez pomoći ljekara niti mogućnosti da zarade koru hljeba za svoje porodice, dodao je on.

“Mi smo, za razliku od vas koji ste građane ostavili bez ijedne jedine vakcine, zasad obezbijedili milion i dvije stotine hiljada doza i praktično može da se vakciniše cijela Crna Gora.

Svake nedjelje, u bolnicama u Crnoj Gori, ljekari i ostalo medicinsko osoblje urade preko 140 hiljada pregleda i ostalih intervencija”, zaključio je.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
06.11.2021-17:46 17:46

Otkuda ničim izazvan ispliva ovaj penal da reklamira JeBoBo? Kako ih nije sramota da lažu o broju pregleda? Ispada da se svake nedjelje pregleda trećina punoljetnog stanovništa? Nemoguće da smo toliko bolesni i nemoguće da manje od 2000 ljekara napravi ovoliko pregleda.

Ratko Mm arković
06.11.2021-21:07 21:07

Ko je ovaj cipol ?

Kepa
07.11.2021-09:46 09:46

A njihovi pregledi su svima poznati. Tako pregleda i apotekar kad mu kažeš šta ti je, još će i bolju terapiju da ti da nego ovi doktori korumpirani.