Srijeda, 7 Decembra, 2022
Rubrika:

MAJA JOVANOVIĆ ZA UDŽBENIKE PATRIOTIZMA: Tako se bori za Crnu Goru!

Juče je pobijedila Crna Gora, a tužiteljka Jovanović je pokazala kako se kroz profesionalni integritet i nepotkupljivost ispoljava istinski patriotizam

Kontroverzni Milivoje Katnić, samoproklamovani epidemiolog, Lovćenski tajnovidac koji je do juče važio za strah i trepet u tužilaštvu zbog svojih udbaških metoda rada, više nije na čelu SDT-a.

Odluci Tužilačkog savjeta da smijeni nepopularnog isljednika Milivoja, prethodili su mjeseci natezanja, zakulisnih radnji, malverzacija, medijskih spinova, ucjena i prijetnji koje su juče konačno dobile odlučan odgovor.

Odlazak Katnića, koji je do juče kao eksponent takozvane Organizvoane tužilačke grupe, bio neprikosnoveni diktator u cjelokupnom Tužilaštvu, ne samo u SDT-u, ne bi bio moguć da na mjesto v.d. VDT-a nije izabrana osoba sa integritetom kakva je Maja Jovanović.

Portal Aktuelno je već pisao da je Tužilački savjet njenim izborom za vršioca dužnosti Vrhovnog državnog tužioca (VDT) položio prvi važniji ispit, jer će na čelu Tužilaštva konačno biti jedna od najboljih i najkredibilnijih tužiteljki.

Nije trebalo da prođe dugo vremena da bi se naše pisanje potvrdilo, jer način na koji je Jovanović svojom profesionalnom hrabrošću razvezala bolni čvor nekompetencije, korupcije, siledžijstva, neznanja i oportunizma u tužilaštvu, je zaista za divljenje.

Jovanović je za manje od dvije sedmice uspjela da uradi ono što njeni, ne tako hrabri i kompetentni prethodnici, nijesu smjeli ili htjeli da urade godinama.

Način na koji je vođena jučerašnja sjednica Tužilačkog savjeta od strane Jovanović, gdje je u apsolutno profesionalnom maniru i bez trunke sumnje anuliran svaki pokušaj sabotaže od Katnićevih aparatčika, je udžbenički primjer patriotizma!

Ono što uspjeh Jovanović čini još većim je što je ona danima zasigurno bila izložena pritiscima i targetirana kao ”izdajnik” od iste one grupe ljudi kojima je mjerilo patriotizma koriščenje položaja u tužilaštvu za lične obračune, ucjene, reketiranje i ko zna što sve ne…

Ukratko, v.d. VDT-a juče je svima u Crnoj Gori održala lekciju iz patriotizma i pokazala da ljubav prema državi ne može da se svodi na barjačenje i burikanje, dok se iza kulisa radi na sabotiranju institucija i njihovoj zloupotrebi za lične, sebične ciljeve.

Crnogorci su se 5. septembra na Belvederu borili protiv zlokobne hegemonije svetosavske sekte, stranih bezbjednosnih službi i domaćih izroda. Mnogi su tu pokazali iskrenu ljubav prema državi i rekli istorijsko NE svetosavskom, klerofašističkom mamonu.

Juče je takođe pobijedila Crna Gora, a tužiteljka Jovanović je pokazala kako se kroz profesionalni integritet i nepotkupljivost ispoljava istinski patriotizam.

To je primjer koji svi ostali, ne samo u Tužilaštvu, već i u svakom segmentu društva trebaju da slijede da bi se Crna Gora konačno oslobodila etikete ”kriminalne” države koju propagandisti, izrodi i lažni dušebrižnici toliko često zloupotrebljavaju za manipulaciju i destabilizaciju društva.

B.Knežević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
18.02.2022-11:11 11:11

Ova gospodja je izabrana..od najgore..i najvulgarnije svetosavske vlade u CG..Sjednica je ,da odbace g.Katnica bila kao u vrijeme Caucevskog..Ko nju hvali..Zdravko..Becic..Pipun..Mandic..pucisti i kriminalci..kompletni antidrzavnici..Blago nama ..sa ovom novom svetosavskom politicarkom..

Udbaš
21.03.2022-18:20 18:20
Reply to  Sara

Koje su tvoje kompetencije da je nazivaš svetosavskom? Da li je poznaješ? Znaš li da je vjernik i koje crkve? Gdje si je vidio da pali svijeće, osim “figurativno” tvojem obožavanom Milivoju Katniću.

vesko nk
18.02.2022-12:56 12:56

Katnić mora u penziju i kamo sreće da nije bio đe je bio samo..U penziju da ne ode i snimak Bečića i drugara demokrata i njihove planirane višemilionske pljačke Budve. Konačno da se oslobodimo monstruma koji zloupotrebljava položaj na najgori i najprimitivniji način.Konačno da se procesuira i državni udar ili odbaci ili zatvor.

SkenderBeg
18.02.2022-17:17 17:17

Balsa, cemu ovaj hvalospjev tuziteljki Maji Jovanovic. Daj konkretne razloge, ako ih imas, i mani se praznog PR spinovanja.

Jo Radan
18.02.2022-18:37 18:37

Boji se oni .Zdravko..Becic..Pipun..Mandic. i drugi da g.Katnic nepocmes istrazivanjem gresaka koje su pravili,, o njima kada budu novi izbori..na vrijeme su ga sklonili..Nadam se da ce doci osveta(demokratska)ne dao DF pricaju da se zalaze za demoraciju,,Kakvu????