Lovačka organizacija Podgorica pružila je podršku Tužilaštvu i Ministarstvu unutrašnjih poslova na razotkrivanju, istrazi, privođenju i procesuiranju vinovnika odstreljivanja zaštićene vrste – mečke 16. novembra u kanjonu Male Rijeke, zaključeno je na sinoćnoj sjednici Upravnog odbora i organa te organizacije.

“Upravni odbor i ostali lovački organi su zaključili da je interes LO Podgorice, koji predstavlja 700 lovaca, da se u ovom slučaju sazna puna istina o tom teškom krivičnom dijelu.  Svi organi LO Podgorica, prije svega Upravni odbor, dobijaju nesumnjivu podršku najvećeg broja lovaca, da se najzad stane na kraj divljanju i primitivizmu, nepoštovanju propisa, kriminalnim radnjama i lažima krivolovaca”, navode u toj organizaciji.

Kako ističu, rad lovočuvara i ostalih u LO Podgorica je ocijenjen najvišom ocjenom.

“Lovočuvari i sva ostala lica koja su aktivno učestvovala u identifikaciji počinilaca na odstreljivanju trajno zabranjene divljači, profesionalno su odradili svoj dio posla, zaslužuju sve pohvale i podršku svih organa LO Podgorica”, poručuju iz te organizacije.

LO Podgorica, naglašvaju, ne želi da polemiše sa onima koji su se već predstavili svojim nedjelima u lovištu i nesuvislim saopštenjima, te “primitivnim manipulacijama koji vrijeđaju i srozavaju svaku elementarnu logiku”.

“Dajemo punu podršku utvrđenim činjenicama i nalazima svojih, ali i nadležnih državnih organa, a naravno apelujemo da se vinovnici kriminalnih radnji privedu poznaniju prava”, zaključuju u Lovačkoj organizaciji.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve