U Podgorici je trenutno 583 pacijenta koja su pozitivna na Covid-19 a ljekari Domova zdravlja glavnog grada prate stanje 554 pacijenta, saopšteno je iz Domova zdravlja Podgorica.

Ljekari Domova zdravlja prate stanje 554 pacijenta

Timovi Jedinice za patronažu Doma zdravlja Podgorica juče su obavili 27 kućnih posjeta i dali terapije u stanu pacijenata koji su pozitivni na Covid-19 i pacijenata koji se nalaze u izolaciji.

Osim toga, Covid timovi Centra za laboratorijsku dijagnostiku Doma zdravlja Podgorica obavili su 19 kućnih posjeta radi uzorkovanja pacijenata koji su pozitivni i sumnjivi na Covid-19.

“Odrađena su i četiri snimanja pluća u Centru za radiološku dijagnostiku Doma zdravlja Podgorica kod pacijenata koji su pozitivni i sumnjivi na Covid-19, 10 transporta Covid pacijenata koje je obavila Covid ekipa Jedinice za sanitetski transport Doma zdravlja Podgorica (prema KCCG i iz KCCG, prema drugim Covid bolnicama, iz Doma zdravlja, kući, ka Institutu za javno zdravlje, drugim gradovima)”, saopšteno je iz Domova zdravlja.

U Covid centru za odrasle u Tološima juče je obrađeno 107 pacijenata (23 pregleda i 84 konsultacije) a bilo je i pet kućnih posjeta. Kako su kazali, 13 pacijenata je upućeno na testiranje.

Što se tiče Covid centra za odrasle na Zlatici, primljeno je i obrađeno 44 pacijenta (devet pregleda i 35 konsultacija) a sedam pacijenata je upućeno na testiranje. Bilo je 11 kućnih posjeta a jedan pacijent iz kućnih posjeta koji je pozitivan na Covid-19 je upućen na Kliniku za infektivne bolesti KCCG.

Na Zlatici je u Covid pedijatrijskom centru obrađeno 26 pacijenata, od čega je bilo osam pregleda i 18 konsultacija. Tri pacijenta su upućena na testiranje.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve