Subota, 18 Septembra, 2021
Rubrika:

”LIKVIDACIJA” SEPARATISTA U MAFIJAŠKOM STILU Gojko i njegova struja rashodovani i poniženi, CPC ih čeka, samo da se pokaju!?

Najnovija dešavanja u SPC idu u prilog tezi da to nije vjerska organizacija, već više politička ili finansijska koja funkcioniše po veoma strogo ustrojenoj hijerarhiji koju svako mora da poštuje - slično kao italijanska mafija iz 60-ih godina prošlog vijeka. Na primjeru Perovića i njegovih saradnika, vidjelo se da u SPC ne tolerišu nikakva odstupanja, kao i da se samo koketiranje sa crnogorstvom skupo plaća.

Svetosavski kult ”krvi i tla” koji se vodi pod imenom Srpska pravoslavna crkva (SPC) pokazao je svu beskrupuloznost kada je u militarističko-mafijaškom stilu krenuo u obračun sa predstavnicima nepodobne,”separatističke” struje u crnogorskoj filijali ove organizacije.

Ovaj paramilitarni i parapolitički finansijski konglomerat zasnovan  na učenju naciste Nikolaja Velimirovića, direktno odgovoran za podsticanje većine ratnih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, pokazao je svu svoju beskrupuloznost i napravio je primjer od neposlušnih popova u Crnoj Gori.

Cetinjski popovi, koji su preko medija bliskih beogradskoj patrijaršiji označeni kao ”izdajnici” i ”separatisti” Gojko Perović, Obren Jovanović i Anđelko Boričić, bivši prvi saradnici pokojnog šefa crnogoroske filijale SPC Amfilohija Radovića, poniženi su najnovijom odlukom centrale SPC.

Perović je od sada obični pop u crkvi Svetog Đorđa u Podgorici, Jovanović sa uticajne funkcije sekretara Mitropolije odlazi da bude namjesnik crkve u Topli kod Herceg Novog, a Boričić ide u službu u Grbalj.

Amfilohije Radović: Očekviao da ga proglase za sveca, a Beograd mu zatro trag i čisti njegov klan iz SPC

Zatiru Amfilohijev trag

Jasno je da je likvidacija sa uticajnih položaja Gojka Perovića, direktora srednje bogoslovoske škole na Cetinju i njegovih bliskih saradnika, došla po zajedničkom nalogu zvaničnog i nezvaničnog patrijarha SPC Porfirija Perića i Aleksandra Vučića koji su jedva dočekali da uklone saradnike, a zatim unište svaki trag i ideološku zaostavštinu Amfilohija Radovića.

Ovaj duo na čelu SPC, Radovića i njegove sljedbenike smatra opasnom političkom prijetnjom, a najviše su im smetale njegove, takozvane ”separatističke” tendencije, jer je poznato da je Amfilohije, da bi učvrstio svoju poziciju moći, radio na ojačavanju autonomije Mitropolije crnogorsko-primorske.

”Jača autonomija MCP značila bi da je politički uticaj Beograda na Crnu Goru može radikalno da oslabi, a tu je i finansijski aspekt, jer je za SPC  Crna Gora ‘zlatna koka’ što se tiče finansija”, rekli su za portal Aktuelno izvori dobro upućeni u dešavanja u SPC.

Odstrijel medijski pripreman

Likvidacija Perovića i ekipe ”separatirsta” nije došla tek tako, iznenada, već je medijski pripremana sedmicama, ako ne i mjesecima preko takozvanih pravoslavnih tabloida bliskih Vučićevom i Perićevom ”specijalcu”, sivoj eminenciji u SPC, čuvaru kase – episkopu bačkom Irineju Buloviću.

Irinej Bulović – Sauron, kako ga iza njegovih leđa oslovljavaju saradnici: Siva eminencija SPC, čuvar kase i čovjek za specijalne zadatke

Neposredno nakon izbora Joanikija Mićovića u pravoslavnim tabloidima bliskim Buloviću pojavio se spisak funkcionera SPC iz Crne Gore – takozvanih Amfilohijevih „separatista”, koji ne odgovaraju zvaničnom Beogradu i sa kojima se novi mitropolit mora obračunati. Prvi na spisku je bio Gojko Perović.

Bulovićevi mediji su bili brutalni prema Gojku i autonomašima, a nijesu štedjeli ni rashodovanog popa, Amfilohijevog intimusa Velibora Džomića. Portali ”Borba za veru” i ”Vidovdan” pisali su da je ”smijenjeno nekoliko špijuna u mantiji”, a Amfilohijeve vojnike su nazivali  ”prodanim dušama” i ”kriptokatolicima”.

Joanikije Mićović – nejaki: Pogazio Amfilohijev amanet i postao otirač za čizme beogradske centrale

”Dok je Amfilohije bio živ MCP je imala jaku autonomiju i Beograd nije mogao da sprovodi baš sve naume. Dolaskom Joanikija Mićovića na čelo crnogorske filijale SPC, kome su prvom skresane sve ingerencije, Beograd, odnosno Vučić i Perić dobili su odriješene ruke i mogu preko SPC da rade šta žele u Crnoj Gori – da pljačkaju imovinu, teritoriju, ubacuju političke agitatore u mantijama, pripremaju subverzivne radnje… Mićović je samo batina u njihovim rukama koja je postavljena tu da izvršava naloge”, rekli su naši izvori dobro upućeni u djelovanje SPC.

Gojka ”ukopale” izjave o autokefalnoj CPC

Kako su kazali naši izvori dobro upućeni u političke prilike u SPC na Cetinju, Gojko Perović se trudio da radi za dobrobit matice Srbije, ali nalogodavci iz Beograda su smatrali da ne ulaže dovoljno truda.

”Perović je pridobio dosta Cetinjana na stranu SPC svojim subverzivnim djelovanjem. Posebno onom manipulacijom da je ‘Cnogorac’, a nerijetko  je koristio novac i razne usluge da pridobije narod da priđe Srpskoj crkvi”, rekli su naši izvori.

Kako nam je rečeno čak je i sveštenicima Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) preuzeo neka domaćinstva po selima gdje je išao da prekađuje za slave i drži opela.

”Međutim to nije bilo dovoljno da okaje ‘grijehe’ koje je akumulirao saradnjom sa Amfilohijem. Takođe, nikad nijesu zaboravljeni žestoki ‘prekršaji’ kada je Perović govorio da je CPC imala status autokefalne crkve”, rekli su naši izvori.

Podsjetimo, Perović je gostujući u emisiji “Živa istina” prije nešto više od četiri godine, kazao da priznaje da je Crnogorska pravoslavna crkva bila autokefalna prije 1918. godine. To  mu očigledno nikad nije oprošteno, jer Srpska crkva – ne prašta!

CPC otvorena za pokajnika Gojka i njegove ljude?

Perovića i njegove saradnike, kako saznajemo, ova degradacija od strane SPC je žestoko pogodila i izazvala revolt. Ovakav razvoj događaja uzrokovao je da još veći broj popova SPC želi da ”promijeni sredinu” i otvoreno razmata mogućnost prelaska u redove Crnogorske pravoslavne crkve.

Gojko Perović: Da li će trpjeti poniženja Beograda kao Joanikije, ili će se pokajati i preći u jedinu legitimnu Crnogorsku pravoslavnu crkvu?

Portal Aktuelno već je o tome pisao, a da je ovakav scenario sve izvjesniji, nedavno je u intervjuu za portal Aktuelno potvrdio i mitropolit CPC Mihailo, koji je kazao ”da postoji značajan broj kandidata iz srpske crkve koji bi htjeli da pređu u CPC, bogoslova, sveštenika, pa čak i episkopa”.

Iz CPC nijesu htjeli zvanično da komentarišu dešavanja u SPC za portal Aktuelno, ističući da su ”to njihove unutrašnje stvari”. Ali kako nezvanično saznajemo, CPC ostaje otvorenija nego ikad za razočarane kadrove SPC. Čak i za Gojka Perovića. Ali, kako su nam kazali iz Crnogorske crkve, samo ”da se pokaje za sve grijehe koje je učinio protiv sopstvenog naroda”.

Glavni problem je kako nam je nezvanično rečeno iz CPC je taj što nova teokratsko-izdajnička vlast koju je SPC ustoličila, čini sve da sabotira Crnogorsku crkvu i prelazak većeg broja sveštenika.

Najnovija dešavanja u SPC idu u prilog tezi da to nije vjerska organizacija, već više politička ili finansijska koja funkcioniše po veoma strogo ustrojenoj hijerarhiji koju svako mora da poštuje – slično kao italijanska mafija iz 60-ih godina prošlog vijeka.

Na primjeru Perovića i njegovih saradnika, vidjelo se da u SPC ne tolerišu nikakva odstupanja, kao i da se samo koketiranje sa crnogorstvom skupo plaća. A da li će odbačeni i poniženi popovi Srpske crkve i dalje pristati da budu otirač za noge beogradskih nalogodavaca koji ih tretiraju kao potrošni materijal, ostaje da se vidi.

U.P.A.

Najnovije

Forum žena URA Nikšić: Svaki vid nasilja nad ženama da dobije drastičnije zakonske sankcije

Skandalozna presuda Osnovnog suda u Podgorici, povodom vršenja polne radnje nad dvanaestogodišnjakinjom, svega dvije godine zatvora, ali i presedan u pravu – presuda od...

Muratović: Nikšić će (sa)čuvati vrijednosti koje skrnave oni koji ga danas predstavljaju

Nikšić danas slavi svoj praznik, slavi slobodarska pregnuća i antifašističku borbu naših predaka. Slave se svi oni koji su u iskonskoj snazi i upornosti...

Vuković: Sumanuta odluka Vlade o otvaranju granica dolazi na naplatu

Uz poražavajuću statistiku koja prati razvoj epidemiološke situacije, sumanuta odluka Vlade da ljetos u potpunosti otvori granice, dolazi na naplatu i u ekonomskom smislu,...

Jako nevrijeme pogodilo Tivat: Slomljena auta, otkriveni krovovi…

Jako nevrijeme sa kišom i velikim gradom pogodilo je jutros Tivat i stvorilo dosta problema u toj opštini. Jedno stablo je palo u selu...

Pele ponovo na intenzivnoj njezi

Legendarni brazilski fudbaler Pele ponovo se nalazi na intenzivnoj njezi. On je prije desetak dana operisao tumor debekog crijeva, proveo jedno vrijeme na intenzivnoj njezi,...

Najčitanije

Povezano

SASTANAK POLITIČKIH SARADNIKA Dritan i Gojko se pripremaju za doček njihovog patrijarha!?

Potpredsjednik vlade Dritan Abazović i njegov stari poznanik pop SPC Gojko Perović, snimljeni su danas kako izlaze nakon sastanka, koji se, kako nam je...

Srpski mediji o smjeni Perovića: Siva eminencija Vlade CG, biznismen i u slobodno vrijeme internet pop, a nije imao vremena da se bavi trojicom...

Srpski mediji posljednjih dana vrlo intenzivno su pisali o smjeni rekotora Bogoslovije na Cetinju Gojka Perovića. Ovakvo interesovanje je čudno jer je riječ o...

Klekni Gojko, uspravi se

Piše, Vukašin Perović ( preuzeto s Fejsbuka) Čudna je Crna Gora, njena istorija, običaji, narod… Ova dešavanja zadnjih decenija, niko sa strane ne može razumjeti. Da...

Bunt zbog smjene Gojka Perovića: Joanikije ga pokosio zbog svoje fotelje, objavljena peticija koju potpisuju litijaši!

Pop SPC i odlazeći rektor Bogoslovije na Cetinju Gojko Perović odlukom patrijarha SPC Porfirija smijenjen je sa te pozicije nakon što je 19 godina...

Komentari

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
”LIKVIDACIJA” SEPARATISTA U MAFIJAŠKOM STILU Gojko i njegova struja rashodovani i poniženi, CPC ih čeka, samo da se pokaju!? – CG Vijesti
28.07.2021-12:22 12:22

[…] Aktuelno […]

Andreas
28.07.2021-12:25 12:25

Sad se i Gojko ceska po glavi…..

Jovo Z
28.07.2021-12:41 12:41

Nijesam vjernik, ali zar neko stvarno misli da u CPC mogu biti dobrodošli oni kojima su na zidu slike Draže i Aleksandra?

Karamelica
28.07.2021-19:01 19:01

Sto ce jednom popu koji treba da propovijeda ljubav i vjeru a na zid u spc vise slike zlocinaca i fasista poput draza cetnika

Jankovic
28.07.2021-19:06 19:06

Kuku nama izdase jedinog Amfilohija i propade iluzuja o autonomiji

Primcipesa
28.07.2021-20:06 20:06

Mora li polagat razliku predmeta ako pređe u Crnogorsku crkvu?

Milo Vujov
29.07.2021-01:55 01:55

Nova vlast jednim Aktom,Dekretom,Ukazom ili Uredbom Mora da Ukine Okupatorsku ilegalnu tzv.sPc. u Crnoj Gori,Zasto su se Odavno Stekli Svi Pravni Uslovi dase Ukine,i Revizija za vise od 100.hiljada Dosljaka srbijanski Pobjeglica koji su Poplavili Crnogorsko Primorje i skoro su vecina u svim Primorskim Gradovima a koji su na Korupirani Nacin Dobili Boravak a Velik Dio njih i CG.Drzavljanstvo i Svi su Litijali zajedno sa 1200 ilegalnih popova i Bili Upregnuti sa Krepalim popom na Rusenju Crnogorske Drzave,kao u Americi po kratkom Postupku izgon svih neprijatelja iz Zemlje,a Vrh CPC Nesmije da Udara na Nas Crnogorski Obraz i da prihvata… Pročitaj više »

Ha20
29.07.2021-06:21 06:21

To vam je ono kada covjek padne sa konja pa se popne na magarca………………

OPERATIVNA PRESTROJAVANJA U SPC Neizvjesna sudbina protjeranog ”resursa” Džominja | Skala radio
06.08.2021-14:59 14:59

[…] Ovaj paramilitarni i parapolitički finansijski konglomerat zasnovan na učenju naciste Nikolaja Velimirovića, pokazao je svu beskrupuloznost i militarističko ustrojstvo kada su operativci bliski pokojnom Amfilohiju Radoviću – Gojko Perović, Obren Jovanović i Anđelko Boričić, degradirani na ponižavajući način, o čemu smo već pisali. […]