Subota, 1 Aprila, 2023
Rubrika:

Spriječen šverc u Luci Bar; Adžić: Osujetićemo svaki pokušaj kriminala

Zajednička akcija

Pripadnici Uprave prihoda i carina i Specijalnog policijskog odjeljenja spriječili su danas krijumčarenje veće količine cigareta u Luci Bar, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Saopštio je da su cigarete pronađene u kontejneru, u kojem je nadležnim organima prijavljena druga roba.

“Čestitam svim učesnicima zajedničke akcije Uprave prihoda i carina na čelu sa Radem Miloševićem i Specijalnog državnog tužilaštva po čijem nalogu postupaju inspektori Specijalnog policijskog odjeljenja”, navodi Adžić.

Ohrabruje, kako je rekao, činjenica da međuresorna saradnja funkcioniše na visokom nivou i već daje značajne rezultate.

U toku je, kako saznaje RTCG, brojanje paketa pronađenih cigareta.

Podsjećamo da su tokom vikenda carinici oduzeli oko 145.000 paketa cigareta uskladištenih u Luci Bar. Njihova vrijednost je procijenjena na više desetina miliona eura.

Premijer Dritan Abazović kazao je u subotu da više od 100.000 paketa cigareta, vrijednih desetine miliona eura, postaje državno vlasništvo, te da je namjera Vlade da se uspostavi zakonska infrastruktura kako cigarete ne bi išle na uništavanje, već da se legalno prodaju.

Kako je pojasnio, novac od toga bi otišao u državni budžet, sa svrhom pomoći građana Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
18.05.2022-17:17 17:17

Sve je to u redu neka zaplijene i treba dosta je bilo,ali iz prve ruke dati informaciju Oliveri Lakic osobi sa 0,0001 % obraza i ljudskom morala,jednoj kucki nevaljaloj,pa to je sprdnja od Drzavnih organa tj,iise fele ka Lakicka,nasla serpa zaklop.