Utorak, 31 Januara, 2023
Rubrika:

Let iznad izdajničkog gnijezda

''Jasno je da je Dritan morao da potpiše ugovor sa crkvom Srbije. Nije mu bilo druge. Zajam je to za vraćanje. Zakucao je na njegova vrata, i što će on jadničak do da učini ono što od njega traže oni koji su ga načinili. A jesu od njega napravili baš ono što im treba i što će im poslužiti za rastakanje Crne Gore na najbolji mogući način. On neće pokleknuti ni za živu glavu''

Piše: Slavko Mandić

Opet je Prle letio po Crnoj Gori, i opet krijući kao za vrijeme brdopomjerivača Krivokapića, poštenijeg premijera od ovoga današnjeg, koji je sačinjen od milijardu čestica čiste lažavine, koje se množe iz dana u dan. Ćosićev nacionalni primjerak, iako Albanac, ali kad zatreba evo njega svetosavca da pruži temeljnu ruku bratu Prletu i da mu na pjat posloži crnogorsku tradiciju i sve njene duhovne i nacionalne vrijednosti. Jer, takva je pogodba, ako se na brata misli i na njegovu BIGZ bolnicu u centru Beograda koju mu je Vučko darovao. Zauzvrat, Dritan će njemu što Prletu srce ište. Malo više manastira i crkava i da rabora po Crnoj Gori što mu na um padne, a da za to nikome ne odgovara. To po pravu ne može, ali može po Dritanu.

Ubačili su zorom Prleta u aeroplan Vlade Srbije i isporučili ga kao teretnoga popa posred vile Gorica. Tamo ga je, krujući se iza policijskih marica i prorijeđenih ministara Đeke i njemu sličnih svetosavaca, dočekao pomračeni premijer Dritan, presrećan što mu se ukazala prilika da potpiše velelepni veleizdajnički nevažeći akt, jer, sasvim je sigurno, kad uspostavimo državu, pošto poštrapamo raznovrsnim di di tijem ovu gomilu nesoja, onaj zločin koji su oni učinjeli i foj glibave karte na koji su predstavili svoju jado ličnost, poslužiće kao sredstvo od koristi u javnom toaletu. Za njihov obraz, i to je previše.

Nema razloga da se građani ovoliko uznemiravaju zbog Dridanove izdaje. Ona je ipak samo u pokušaju, jer se ništa neće dogoditi. Ako ne funkcionišu naši sudovi a ni Ustavni, rade svoj posao međunarodni. Pa kad im se pokažu falsifikati i lažavine u svakom redu dokumenta čiji je jedini cilj da osakati Crnu Goru, prepolovi je i obje polovine pokloni Vučićiu i krijumčarenom uhodi u mantiji crkve Srbije, oni će znati da presude. U korist istine, koju Abazović nikada ne može razumjeti jer je ona za njega mislena imenica, a samo laž smislena i jedina.

Red prokrijumčarenih popova, na brzinu potpisano nešto što niko ne zna što je i opet utovar prtljaga na istom mjestu đe je istovaren. Pa pravac Beograd i saopoštenje medijima što su dva lažova oposlili u Podgorici.

Jasno je da je Dritan morao da potpiše ugovor sa crkvom Srbije. Nije mu bilo druge. Zajam je to za vraćanje. Zakucao je na njegova vrata, i što će on jadničak do da učini ono što od njega traže oni koji su ga načinili. A jesu od njega napravili baš ono što im treba i što će im poslužiti za rastakanje Crne Gore na najbolji mogući način. On neće pokleknuti ni za živu glavu. Valjda iz razloga što je razumio da je izdaja crnogorskih nacionalnih interesa njegov vlastiti interes, kojim će pokušati da zaokruži familijarno bogaćenje formirano u bivšoj zgradi beogradskog BIGZ-a, koju je njegovom bratu, iz razumljivih razloga, njegov univerzalni šef Vučić, ustupio u zamjenu ca Cetinjski manastir i sve ostale crkve i manastire po Crnoj Gori. Ovaj novoformirani svetosavac, lični prijatelj popa Prleta i Jovana nečastivog, toliko je pronikao u crkvene stvari da ih poznaje više i jače od onih koji su ih stvarali. Kad bi htio, on bi mogao biti pop kad god zaželi. A možda i bude, sad kad mu Đukanović kaže adio za sve što je učinio, služeći se lažima gotovo svakoga dana. Takav, sasvim je sigurno, ne može biti premijer, ali pop može. Dokazano po pravilima struke i njegove i njihove. Jednoga dana možda, sad kad je sa Prletom intimus , zamijeni Jovana nedostojnog. Što da ne? Ako je mogao biti premijer, ovako pobrkan, što ne bi šef popovima crkve Srbije u Crnoj Gori.
Zaslužio je vala.

Nakon sramnog čina sramnih aktera, reagovao je suverenistički blok koji je podnio inicijativu za smjenu sramnije vlade od one prethodne, za koju se mislilo da je šampion u idiotizmu. Onaj premijer je za ovoga moralna veličina. On onakav nije htio potpisati ugovor sa crkvom Srbije. Vodao ih je kao brave. Dočekivali su ga sa spremnim lapisom, ali džabe. Zdravko je rekao njet braći. Ipak mu je važnija bila Crna Gora.
Ovome je interes lični ispred državnog.
Valjda će konačno narod razumjeti ko je ko u Crnoj Gori. I ko se istinski zalaže za evropsku, multivjersku i multinacionalnu državu, u kojoj su svi isti.

Ako mislite da vam je to  Dritan i njegov pater Vučko, alaj vam kačamak, braćo Crnogorci.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dragan Pajović
05.08.2022-07:57 07:57

I kukavice su LJUDI za Dritana i društvo mantijaško.
FUJ

Kotorska mala luka
05.08.2022-10:20 10:20

Izdajstvo na vrhu.
Ovoga maloga jada treba oljunut javno.
U Crnoj Gori se zna što to znači.
Njemu ništa.
Pljunuo ili pozlatio isto je tome bezobrazniku.

Velhe selo
05.08.2022-12:37 12:37

Ugovor novi da se Abazović sa Joanikijem proćera iz Crne Gore!!

Tužim
05.08.2022-14:06 14:06

Kukavico zakukaj nad Crnom Gorom!
Abazović da te lomi.
Leleeeeeeee le leeeee