Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Leposavić: Zakon o slobodi vjeroispovijesti neoboriv

Leposavić je istakao da svako ima pravo da predloži ili pokrene postupak za ocjenu ustavnosti opštih pravnih akta

Novi zakon o slobodi vjeroispovijesti sadrži i djelove iz obrazloženja presuda Evropskog suda za ljudska prava, tako da je u potpunosti neoboriv, kazao je za Dan ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić.

On je to rekao nakon što je potvrđeno da su poslanici koalicije „Crno na bijelo“ Ustavnom sudu podnijeli inicijativu za ocjenu saglasnosti dijela članova Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica sa Ustavom Crne Gore i potvrđenim i objavljenim međunarodnim ugovorima.

Leposavić je istakao da svako ima pravo da predloži ili pokrene postupak za ocjenu ustavnosti opštih pravnih akta.

“Kada je u pitanju aktuelna inicijativa, član 12 je bio neustavan prije nego što su usvojene izmjene jer je smanjivao obim proceduralne zaštite korišćenja kulturnih dobara. Sadašnje odredbe ovog člana su usklađene sa Ustavom i pravnim poretkom Crne Gore, tako da razloga za brigu više nema. Štaviše, sve odredbe izmijenjenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti usaglašene su sa Ustavom, ali i sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima. Novi Zakon o slobodi vjeroispovijesti sadrži i djelove iz obrazloženja presuda Evropskog suda za ljudska prava, tako da je u potpunosti neoboriv”, naglasio je Leposavić.

IzvorDan

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ivan
07.03.2021-09:18 09:18

BRAVO K….. P……., ALI ZATO TI SI OBORIV I TO VEOMA BRZO,

Rasko
07.03.2021-09:37 09:37

Leposavic Dusman Crnogoraca dosao da izvijesti Crnogorce sudsku presudu Imamo sloboda govora pisanja- papir trpi sve -nece biti vasa dovijeka u vasu korist vrijeme ce se mijenjat ali nikad vise u vasu korist Dok postoji CG MIJENJAT CEMO I USTAV MATICE CRNOGORACA !!!

džudović
07.03.2021-10:04 10:04

Leposavić neoborivost zakona temelji na presudi Evropskog suda za ljudska prava. Kao pravnik bi mogao da navede tačno o kojoj presudi se radi.

21 Maj
07.03.2021-16:05 16:05

Leposavicu nacionalisto vasa skolska profesija je podvale- falsifikate za CRNOGORCE a znas da ce vam se sve sto falsifikujete ponistit !