Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Leposavić: Nijedan građanin neće više trpjeti stigmu

Ministar je iskazao punu podršku članu Foruma Progres, izrazivši nadu u brz oporavak od teških tjelesnih i duševnih povreda koje je pretrpio od onih koji su, za razliku od njega, kukavice

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić posjetio je danas, u skloništu LGBTIQ organizacije Foruma Progres, mladića koji je prije dva dana napadnut u Podgorici.

Ministar je iskazao punu podršku članu Foruma Progres, izrazivši nadu u brz oporavak od teških tjelesnih i duševnih povreda koje je pretrpio od onih koji su, za razliku od njega, kukavice.

„Nadležne institucije učiniće sve da izvršioci, a moguće i nalogodavci, ovog gnusnog napada budu otkriveni i kažnjeni. Samo na taj način biće poslata adekvatna poruka svima koji namjeravaju da otruju ovo društvo mržnjom i netolerancijom, posebno kada su mržnja i nasilje usmjereni prema pripadnicima ranjivih grupa kakva je, bez dileme, LGBTIQ zajednica”, rekao je Leposavić.

Kako navodi, napadači su, u mraku atakovali na život, zdravlje i slobodu nedužnog mladića u trenutku kada je išao u posjetu roditelju.

“Jasno je da izvršioci pokušavaju da zaustave civilizacijski i moralni iskorak cijelog društva, i da čitavu zajednicu zadrže u blatu omraze. To vrijeme je neminovno za nama. Nijedan građanin ove države neće više trpjeti stigmu zbog nacionalne, rasne ili vjerske pripadnosti, seksualnog ili bilo kog drugog opredjeljenja”, piše u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve