Prekršajni sud ne vodi postupak protiv pripadnika kriminalističke policije Marka Lazovića zbog incidenta koji se dogodio sredinom aprila 2019. godine, tokom košarkaške utakmice Budućnost Crvena zvezda, piše Dan. Kamere su tada zabilježile kako taj službenik policije, inače sin policijskog funkcionera Zorana Lazovića, udara navijača gostujućeg tima kojeg su iz dvorane izvodile njegove kolege. Snimak je objavljen odmah nakon utakmice.

foto Arhiva

-Protiv Marka Lazovića, službenika sektora kriminalističke policije, ne vodi se prekršajni postupak pred Sudom za prekršaje u Podgorici zbog događaja opisanog u vašem i-mejlu saopštila je “Danu predsjednica tog suda Nada Bjeković.

Ona je tako odgovorila na naše pitanje da li je podgorički Prekršajni sud pokrenuo postupak protiv Marka Lazovića, službenika Sektora kriminalističke policije, koji je, žako se vidi na u medijima objavljenom video-materijalu, tukao navijača Crvene zvezde na utakmici protiv Budućnosti, u SC Morača, sredinom aprila 2019. godine.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici nedavno je donijelo odluku, nakon izviđanja predmeta, da Marko Lazović nije počinio krivično djelo.

“>

 

-Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je povodom ovog događaja ocijenilo da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kojeg lica za krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti saopštila je ranije “Danu portparol podgoričkog ODT-a Milica Mandić.

Lazović nije pretrpio nikakve sankcije ni u službi u kojoj je zaposlen.

Povodom pitanja koja ste poslali dopisom na našu adresu, obavještavamo Vas da je protiv službenika Marka Lazovića pokrenut disciplinski postupak, koji je u toku odgovorili su nam ovim povodom iz Uprave policije.

Nadležni iz Uprave policije i dalje ćute o tome da li je disciplinska komisija donijela odluku. He zna se da li je odluka vezano za Lazovića donesena i, ako jeste, koja je to odluka, te da li postoje sankcije za njegovo ponašanje u pomenutoj situaciji.

Na snimcima koji su objavljeni nakon meča snimljen je i incident koji je počeo na tribinama. Tada su policajci krenuli da izvode iz dvorane jednog navijača Crvene zvezde. Dvojica policajaca navijaču su držala ruke iza leđa. Na snimku se vidi kako mladića koji je onesposobljen da reaguje udara muškarac u kožnoj jakni, za kojeg se ispostavilo da je sin Zorana Lazovića. On je navijača Crvene zvezde, kojeg su dvojica policajaca izvodila iz dvorane sa rukama iza leđa i spuštene glave, prvo udario pesnicom u stomak, a nakon toga i u glavu. Policajci koji su izvod ili navijača nisu reagovali kako bi ga spriječili u tome.

Dao izjavu Unutrašnjoj kontroli

Nedugo nakon objavljivanja snimka, Marko Lazović je dao izjavu tim povodom, koja je proslijeđena inspektorima Unutrašnje kontrole.

Dostavljen im je i snimak na kojem je zabilježeno kako Lazović udara navijača kojeg drže dvojica policajaca. Ipak, Uprava policije se ovim povodom nije javno oglašavala, niti bilo koji drugi organ, iako su mediji objavili imena svih koji su učestvovali u incidentu.
Marko Lazović je sin visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića, koji je dovođen u vezu sa brojnim kontroverznim slučajevima. Svojevremeno je objavljen snimak na kojem se vidi da je prisustvovao svadbi Rožajca Safeta Kalića, na kojoj je bilo i lica iz kriminalnog miljea.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve