Subota, 20 Avgusta, 2022
Rubrika:

Laži novinara-provokatora po mjeri Katnića i Markovića

Izjave Bećirovića, Šoškića i Mijatovića, video snimci nadzornih kamera, ali i percepcija događaja koje je tužiteljka Ivana Vuksanović iznijela u rješenju o odbacivanju krivične prijave protiv Mijatovića, podudaraju se gotovo u potpunosti. Niko od navedenih nije vidio fizički napad, niko ne smatra da je Otaševiću prijećeno, niti da je na bilo koji način bio ugrožen, niti da je čak došlo do bilo kakvog incidetna, na što jasno ukazuje i ponašanje posjetilaca tržnog cetra Delta koji su mirno prolazili pored Mijatovića, Bećirovića i Otaševića dok su razgovarali što se vidi iz video snimaka nadzornih kamera

Lovćenski tajnovidac koji trenutno igra ulogu glavnog specijalnog tužioca, Milivoje Katnić, ne bira sredstva za obračun sa neistomišljenicima, pa osim što koristi medije i novinare Vijesti, Dana i Nove Pobjede za širenje propagande, osnovano se sumnja da ih upotrebljava i za obavljanje prljavih poslova.

Samoproklamovani tajnovidac i epidemiolog Milivoje “Polakote” Katnić: “Kako ovo izgleda, a preživim do tada, javiću se. U ozbiljnoj sam borbi. Znate li ili ste čitali knjigu Spartak – pa je tamo on bio je oslobođen svega postao je vitez, ali je ostao da se bori”

U posljednjih nekoliko tekstova ukazali smo da se takav “modus operandi” najbolje uočava u fabrikovanju lažne “afere Delta” gdje je ulogu operativca-provokatora imao novinar Dana i bivši novinar Vijesti Vladimir Otašević. Kako smo precizno dokazali u ranijim tekstovima, Otašević je priznao da je proganjao tužioca Miloša Šoškića, zatim se ispostavilo da je prijetio Šoškiću, biznismenu Zoranu Bećiroviću i Mladenu Mijatoviću, a sebe je uz pomoć nalogodavaca orkestrirane medijske histerije nastojao da predstavi kao žrtvu “brutalnih, bahatih pojedinaca koji misle da su iznad zakona”.

Ali ovo je samo dio notornih laži koje je Otašević po, kako se osnovano sumnja, nalogu tužilačko-medijske ucjenjivačko-isljedničke hobotnice bio prinuđen da iznese u cillju fabrikovanja lažne “afere Delta”.

Kako smo ranije naveli portal Aktuelno je dobio kopije zapisnika izjava koje su pred Osnovnim državnim tužilaštvom dali svi učesnici takozvanog “incidenta” u Delti, ali i kopiju rješenja ODT-a o odbacivanju krivične prijave koju je Otašević podnio protiv Mijatovića zbog nepostojećeg napada.

S obzirom da zbog obimnog kompromitujućeg materijala o zloupotebama u Tužilaštvu koji nam svakodnevno pristiže, nemamo dovoljno prostora da detaljno iznesemo sve sumnjive okolnosti “afere Delta”, ukratko ćemo iznijeti neistine zbog kojih je novinar Otašević mogao ili čak morao, da bude procesuiran, umjesto što je od tužilačko-medijske organizacije za proganjanje neistomišljenika, predstavljan kao žrtva.

Proces fabrikovanja “afere Delta”

Izjave Bećirovića, Šoškića i Mijatovića, video snimci nadzornih kamera, ali i percepcija događaja koje je tužiteljka Ivana Vuksanović iznijela u rješenju o odbacivanju krivične prijave protiv Mijatovića, podudaraju se gotovo u potpunosti. Niko od navedenih nije vidio fizički napad, niko ne smatra da je Otaševiću prijećeno, niti da je na bilo koji način bio ugrožen, niti da je čak došlo do bilo kakvog incidenta, na što jasno ukazuje i ponašanje posjetilaca tržnog centra Delta koji su mirno prolazili pored Mijatovića, Bećirovića i Otaševića dok su razgovarali što se vidi iz video snimaka nadzornih kamera.

Međutim, Otaševićeva verzija događaja kosi se sa svjedočenjem ostalih učesnika, sa snimcima preuzetim sa video-nadzora, ali i sa mišljenjem koje je iznijela tužiteljka Vuksanović.

Otašević u svojoj izajvi tvrdi da je kada mu je prišao Mijatović “spustio telefon i odmah se predstavio, saopštio ime i prezime i da je novinar Dana” što je tačno. Ali, dalje navodi da se, čim mu je prišao Bećirović i tražio da se legitimiše, “predstavio i izvadio ličnu kartu koja se nalazila u maski njegovog telefona”.  Osim što su ovu konstataciju demantovali ostali učesnici događaja, video snimci sa sigurnosnih kamera i tužiteljka je nakon uvida u sve dokaze i svjedočenja, u rješenju za odbacivanje krivične prijave, navela da se Otašević “identifikovao i pokazao ličnu kartu Bećiroviću”, i to tek nakon što je “prije toga izvjesno vrijeme razgovarao sa Mijatovićem”.

Otašević je slagao da je odmah pokazao ličnu kartu čim je došao Bećirović. Izvadio je tek kad ga je Mijatović fotografisao radi identifikacije, a prije toga mu je sugerisao da odu kod obezbjeđenja tržnog centra da utvrde njegov identitet. Ovdje treba postaviti pitanje da li je Otašević nepristajanjem da pokaže legitimaciju, uz bahate komentare i gestikulaciju (što je vidljivo na snimcima kamera), želio da isprovocira incident, jer da je odmah pokazao ličnu kartu od “situacije” u Delti ne bi bilo ništa. To pokazuje i reakcija Bećirovića koji je, čim se uvjerio u identitet Otaševića rekao da je “sve u redu” i otišao.

Druga laž novinara Dana vezana je za famozni, “stravični fizički napad”.  Otašević je u svojem iskazu pred ODT-om, dva dana nakon događaja u Delti kazao da ga je Mijatović “svo vrijeme gurkao rukam u tijelo, gurnuo ramenom”, a takođe tvrdi da ga je u jednom trenutku Mijatović “uhvatio rukom za zadnji dio vrata i držeći ga za vrat povukao prema dolje”.

Da nikakvog fizičkog napada nije bilo dokazao je i snimak nadzornih kamera iz Delte, a to je na više mjesta konstatovala i tužiteljka Vuksanović u rješenju o odbacivanju krivične prijave koju je podnio Otašević.

“Dakle, iz snimka video nadzora se ne može vidjeti da je osumnjičeni (Mijatović) oštećenog (Otaševića) povukao prema dolje kada mu je stavio ruku sa zadnje strane vrata, kako to navodi oštećeni, pri čemu to u svojim iskazima nijesu potvrdili ni svjedoci Bećirović i Šoškić, koji su saglasno naveli da između njih nije bilo fizičkog sukoba, pri čemu se ima u vidu činjenica da su isti već bili napustili lice mjesta u momentu kada se osumnjičeni vratio do oštećenog i gurnuo ga grudima u predjelu grudi. Takođe se iz dostavljenih snimaka ne vidi da je osumnjičeni čim je prišao oštećenom istog odgurnuo tijelom, kao ni da ga je cijelo vrijeme gurkao rukama u tijelo, a kako to navodi oštećeni u svom iskazu. Pritom, ono što se jasno vidi iz sadržine izuzetih snimaka video nadzora jeste da oštećeni (Otašević) prilikom komunikacije gestikulira i da se po njegovom ponašanju ne može izvesti zaključak da se isti na bilo koji način brani od fizičkog napada”. Ovo je samo dio izvoda iz rješenja tužiteljke Vuksanović u kome se jasno stavlja do znanja da nema govora o fizičkom napadu na Otaševića.

Kad ovome dodamo i “izostavljeni detalj” o prijetanjama Otaševića koje je uputio Bećiroviću, Šoškiću i Mijatoviću, jasno je da je iskaz “oštećenog” novinara više nego diskutabilan. Razlog ovako konfuznog iskaza prepunog laži možda možemo tražiti u okolnostima koje su uslijedile nakon događaja u Delti.

Električar u ulozi urednika, Nikola Marković: Da li je davao uputstva mlađem kolegi kako se fabrikuje afera?

Kako je Otašević u svom iskazu priznao,  neposredno nakon “incidenta” čuo se sa svojim urednikom Nikolom Markovićem koji mu je, kako se sumnja, kao iskusni bivši propagandista u službi srbijanskog KOS-a, sugerisao kako da “nafiluje” priču da bi bila što pogodnija za fabrikovanje afere i medijsku histeriju u koju su se odmah uključili i ostali propagandni proizvodi u službi SDT-a. S obzirom da su sve informacije koje se pominju u mnoštvu tekstova Vijesti, Dana i Nove Pobjede “curile” od pouzdanih izvora iz SDT-a, jasno se da zaključiti ko stoji iza ove orkestrirane kampanje.

Koliko je problematično svjedočenje Otaševića govori i izjava njegovog advokata Nebojše Asanovića o čemu ćemo naknadno pisati.

Podsjetimo, ovakve metode i način postupanja nijesu ništa strano specijalnom tužiocu Milivoju Kantiću koji se ponaša kao što su to činili agenti UDBE u periodu od 1948 – 1951. godine, pa stoga nije na odmet podsjetiti na hajku koju je SDT vodio protiv Bećirovića i portala Aktuelno zbog sms poruka.

Sve je postalo jasno nakon što su prvo Osnovni, a nedavno i Viši sud u Podgorici u potpunosti odbacili kao neosnovnu pravnu konstrukciju protiv Bećirovića.

Sada je već postalo jasno da je Katnić u napadu na Bećirovića i portal Aktuelno stavio lične motive ispred struke.

Kako je bilo i očekivano, u objavljivanju brutalnih laži prednjačile su dnevne novine Vijesti i istoimena televizija i portal.

U medijskim napadima posebno se isticala klerikalna medijska ispostava KOS-a – dnevni list Dan.

Ova bivša medijska ispostava KOS-a i glasilo Srpske pravoslavne ckve, po svemu sudeći, je služilo kao posrednik između specijalnog tužioca Katnića i predsjednika advokatske komore Zdravka Begovića.

Ono što posebno treba naglasiti je da isljednik Milivoje Katnić – samoproklamovani tajnovidac koji sve zna i sve vidi, nije našao za shodno da odgovori na mnoštvo ozbiljnih pitanja koje je Bećirović postavio u saopštenju prije pet mjeseci.

U.P.A

Najnovije

Stanić nakon pada Vlade: Svako će ovako proći ko se bude igrao sa nacionalnim...

Šef medijskog pula Socijaldemokratske partije (SDP) Mirko Stanić oglasio se na Tviteru nakon što je večeras u Skupštini izglasano nepovjerenje Vladi Dritana Abazovića. - Ko...

Demokrate: Sjutra mogu početi pregovori o formiranju Vlade na osnovu izborne volje od 30....

Kompletan sastav Predsjedništva Demokrata jednoglasno i snažno podržava odluku Kluba poslanika da glasa za nepovjerenje ovoj Vladi, saopštile su Demokrate. Predsjedništvo Demokrata ostavilo je mogućnost...

Abazović: Čestitam novu koaliciju Bečića i Đukanovića

Osjećam se jako ponosno, mislim da su mnoge stvari u Crnoj Gori jasnije, poručuje sada premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, nakon što je...

Krivokapić: Proći će – i brzo prođe

Proći će. I brzo prođe - naveo je bivši premijer Zdravko Krivokapić na Tviteru povodom pada Vlade Dritana Abazovića. Poslanici su večeras, sa 50 glasova...

Vujović: Kakva emocija između Mandića i Abazovića – čista hemija, samo ih Vučić može...

Kakva emocija između Mandića i Abazovića, čista hemija, ocijenio je generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović komentarišući večerašnja dešavanja u Skupštini Crne Gore. “Suze čovjeku dođu...

Najčitanije

Povezano

SDT će saslušati Abazovića i osobe koje je optužio i pomenuo

Specijalno državno tužilaštvo razmotriće da u izviđaju i istrazi saslušaju premijera Dritana Abazovića, nakon njegovih današnjih izjava kojima je teško optužio potpredsjednika Vlade Raška...

Milivoje Katnić je imao ”Limit”, sumnjao da Lazović i Milović rade za kriminalnu organizaciju

Bivši glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić, obratio se lično Europolu 14. septembra 2021. godine u ime Specijalnog državnog tužilaštva i tražio od njih da...

KUMOVSKE VEZE: Za oporavak Tužilaštva nužno počistiti Milivojevu zaostavštinu i rasformirati OTG

Nedavno hapšenje službenika ANB-a Petra Lazovića, sina  Zorana Lazovića, kontroverznog bivšeg šefa Sektora za borbu protiv organizovnaog kriminala i bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije,...

DOKLE ĆE DOVESTI ISTRAGA: Kriminalna mašinerija konačno načeta, čekaju se nova hapšenja

Službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost Petar Lazović uhapšen je juče po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne...

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve