Lalošević: Motorne testere pokazale koliko im je stalo do građanskih inicijativa

Bunt građana Bara protiv sječe borova i uništavanja gimnazijskih amfiteatara, tzv. krugova, bila je jedinstvena inicijativa pokreta “Građanska akcija” koja je bez ikakve političke konotacije osvježila Bar i dala nadu da u ovom gradu postoji hrabrost, mladalački bunt i vizija grada punog solidarnosti, ekonomskog blagostanja i prosperiteta, kazao je odbornik SNP-a u Baru Vasilije Lalošević.

“Nažalost, ta iluzija o postojanju respekta prema svojim građanima i njihovom demokratskom nastojanju da kroz dijalog iskažu svoje ideje, jutros se raspršila uz zvuke motornih testera.

U potaji prohladnog barskog jutra, rukovodstvo opštine Bar i investitor Ministarstvo prosvjete, pokazali su koliko im je stalo do građanskih inicijativa. O brojnom prisustvu pripadnika policije izlišno je govoriti, pa se valja zapitati jesu li ovako angažovani u borbi protiv brojnih pošasti društva.

Ova građanska inicijativa je u suštinskom smislu bila vrijednija nego brojne odluke koje je barski parlament donosio u minulom periodu ili će ih donositi. Nije vrijeđelo upozorenje vlastima da zastanu malo i saslušaju glas naroda”, navodi Lalošević.

Kako dodaje, kulturne manifestacije, umjetnički performansi koje su ovi mladi ljudi osmislili, davali su jedan plemeniti i avangardni ton čitavoj tzv.'”čempres revoluciji”.

“Svi smo bili za izgradnju vrtića, ali ne na ovoj lokaciji s obzirom da se uništava višedecenijski simbol mladosti Bara, kultno mjesto dvorišta gimnazije, na kojem su generacije odrastale. Pogotovo zato što u Baru postoji mnogo drugih, povoljnijih lokacija. Tako se obistinila naša slutnja da će neki loši đaci barske gimnazije uništiti ono što su stvarali oni najbolji”, rekao je Lalošević.

Komentari

avatar