Utorak, 6 Juna, 2023
Rubrika:

Krunić Marković: Ako za godinu može da nikne zgrada, zašto ne može škola

U februaru prošle godine najavljeno je da bi učenici i nastavnici te podgoričke škole u martu ove godine trebalo da pohađaju nastavu u novoj školskoj zgradi

Predstavnici Osnovne škole “Vladimir Nazor”, roditelji i djeca protestuju ispred zgrade Vlade jer već gotovo tri godine nastavu održavaju u prostorijama drugih škola. Direktorica škole Ljiljana Krunić Marković čija je uprava uz roditelje kazala je da će apelovati na nadležne da odgovorno reaguju, jer je ovo problem države. Ako može za godinu da “nikne” stambena zgrada, zašto ne može škola, pitala je ona.

Roditelji učenika Osnovne škole “Vladimir Nazor” u podgoričkom naselju Masline koja je srušena prošle godine nakon što je utvrđeno da školski paviljoni nijesu bezbjedni, iskazali su protest ispred zgrade Vlade zbog probijanja rokova za izgradnju novog objekta.

U februaru prošle godine najavljeno je da bi učenici i nastavnici te podgoričke škole u martu ove godine trebalo da pohađaju nastavu u novoj školskoj zgradi.

Ministarstvo prosvjete za sada plaća prevoz za đake i zaposlene do obližnjih škola gdje se održava nastava. Do sada nije raspisan ni tender.

Vesko Mitrović iz Savjeta roditelja kazao je da je roditeljima jako važno da se krene s mrtve tačke.

„Jer svaki rok se i dalje probija. Imamo situaciju da posljednje dvije godine se svaki dati rok prolongira. Naš protest je usmjeren ka tome da se ovome stane na put. Neko mora da snosi odgovornost za izgovorene riječi ili da se na pavi način uhvati u koštac s ovim problemom“, kazao je Mitrović.

On je kazao da se nakon svakog protesta stvari malo ubrzaju, ali da to nije dovoljno jer se nadležni ponašaju kao da je situacija regularna.

„Kao da nam škola nije srušena, kao da djeca ne putuju u druge škole, kao da smo u Siti kvartu pa naša djeca od početka nemaju svoju školu i putuju u druge“, kazao je roditelj.

Ističe da vidi pomake, ali da je to iz ugla roditelja jako sporo.

„Ako vaše dijete treba četiri ili pet godina da ne ide u svoju, nego u druge škole mislim da je jasno“, kazao je on.

Podršku roditelji imaju i od uprave škole.

„Svi smo zajedno u ovom problemu. To je 1.030 učenika, to je stotinu zaposlenih, to su tri gradske škole na tri kraja Podgorice“, rekla je direktorica Ljiljana Krunić Marković.

Prema prvim rokovima škola je trebalo da bude završena.

„Posljednji rokovi koje smo dobili na javnom času je da će se tender raspisati krajem marta. Međutim, kraj je marta, probiće se I taj rok, a to povlači I probijanje ostalih rokova“, kazala je ona.

Istakla je da će da apeluju na sve da još jednom odgovorno odreaguju.

„Ovo nije samo naš problem, ovo je problem države. Da se svi ujedine da nađu način da se e probijaju rokovi, da gradnja počne u avgustu i da za godinu, dvije imamo novu školu“, rekla je ona.

„Ako može da nikne zgrada za godinu, zašto ne može jedna škola. Svi smo svjedoci za koliko se trajekt nabavio, a djeca čekaju“, dodala je direktorica.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
23.03.2023-13:37 13:37

Nemau ti kad sad, ministar mora da sagradi crkvenu školu, tamo je već milionče eurića prebačio. Polakote prvo da se ta sirotinja od crkvenija vljernika namiri. To su vam naše čestite i poštene Litije dale, nadam se da nemate ništa protiv pogotovo vi direktorice vi ste njihovo nakonjče…

BobZeković
23.03.2023-13:46 13:46

Tako to nama rade SRPSKE SVETOSAVSKO-OKUPATORSKE NARRIJATELJSKE VLADE, podlih pojedinaca, vjerski zamračenih umova, kojima je propast Crne Gore na prvom mjestu. Tako će to raditi i ubuduće, sve dok im građani Crne Gore to dozvoljavaju,, ne misleći na dobrobit svoje đece, nego se ostrašćeno stavljaju na stranu očiglednih neprijatelja svoje đece.