Subota, 16 Oktobra, 2021
Rubrika:

KRŠENJE PROPISA I ZAKONA KAO NAČIN ŽIVOTA Budva postala ”prćija” svetosavskog tajkuna Carevića

Reklamiranje firme  predstavlja grubu povredu ugovorne obaveze, ali za gospodara SAO Budva Marka Bata Carevića i njegovog brata pravila i propisi očigledno ne važe, pogotovo od kad je na mjesto direktora Javnog preduzeća Morsko dobro proguran Mladen Mikjelj, lice koje važi za Carevićevu marionetu i potrčka. Kada tome dodamo ćutanje ostalih nadležnih organa, nije ni čudo što korupcionaško carstvo predsjednika Opštine cvjeta u SAO Budva.

Kontroverzni svetosavski biznismen, trenutno najpoznatiji bagerista u Crnoj Gori koji obavlja funkciju predsjednika Opštine Budva Marko Bato Carević, jednostavno predstavlja nepresušni izvor koruptivnih radnji, nelegalnih aktivnosti, kršenja pravila i propisa.

Ono što je najčundije u čitavoj priči o aferama i ilegalnim poslovima kontroverznog svetosavskog tajkuna Marka Carevića, o kojima portal Aktuelno mjesecima piše, je da se nadležni organi, prije svih inspekcije i tužilaštvo ponašaju kao da samoproklamovani car korupcije ne postoji!

Portal Aktuelno podsjetio je u prethodnom tekstu na mnoštvo afera i koruptivnih radnji u koje je Carević umješan, a ovom prilikom donosimo nove primjere kršenja propisa i zakona koji nekažnjeno prolaze ovom svetosavskom tajkunu i članovima njegove porodice.

Propisi, to za Bata ne važi!

Kao što smo već napomenuli, prethodnih sedmica istraživali smo nove nezakonitosti kada je u pitanju samoproklamovani car korupcije Bato Carević. U nastavku teksta možete vidjeti fotografije koje su nastale nedavno na plaži Ploče iz kojih se jasno vidi da propisi ne tangiraju Carevića, a da Morsko dobro, niti Poreska inspekcija ne smiju da reaguju na očigledne nezakonitosti.

Marko Bato Carević: “Po mom skromnom mišljenju urađena je dezinfekcija, dezinsekcija, demonizacija”, ”Budva je bila i ostaće primjer korupcije i kriminala”, ”Mi smo se 1918. ujedinili sa Srbijom. A gore, Cetinje, kontinentalno, kako bi mi rekli, preko brda, bili su pod Turskom”

Na priloženim fotografijama se jasno vidi da se brat trenutno najpoznatijeg bageriste u Crnoj Gori Marka Carevića – Nebojša, uopšte ne pridržava pravila o organizaciji kupališta shodno kojima mora ostaviti dio plaže slobodan od suncobrana i ležaljki, kako bi na taj način obezbijedio svim licima pristup kupalištu koje je javno i na kom, ukoliko ne želimo, ne moramo platiti iznajmljivanje plažnog mobilijara.

Tako nešto ne postoji kada je u pitanju plaža Ploče, a direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Mladen Mikijelj, niti služba za ustupanje morskog dobra to, navodno, ne vide. Podsjećamo, navedeno predstavlja povredu ugovorne obaveze zbog koje se sa zakupcem moguće raskinuti ugovor!

Naravno Morskom dobru, i Batovom potrčku Mikijelju očigledno ne pada na pamet da raskidaju ugovor sa svetosavskim tajkunima, koji krše propise i pravila od kako su protivpravno uzurpirali plažu Ploče.

Suncobrani sa reklamama, nema fiskalnih računa

Ovom prilikom treba napomenuti na još jedno u nizu kršenja propisa. Pravilo koje važi za sve zakupce je da suncobrani na plaži ne smiju imati bilo kakvu reklamu u natpisu, već da moraju biti bijele, bež ili slične pastelne boje.

O kršenju ovog propisa najbolje govori fotografija na kojoj se vidi da su suncobrani plave boje, sa logom srpske fabrike smrznutih proizvoda Frikom. Reklamiranje firme  predstavlja grubu povredu ugovorne obaveze, ali za gospodara SAO Budva Marka Bata Carevića i njegovog brata pravila i propisi očigledno ne važe, pogotovo od kad je na mjesto direktora Javnog preduzeća Morsko dobro proguran Mladen Mikjelj, lice koje važi za Carevićevu marionetu i potrčka.

Ovom prilikom pozivamo Morsko dobro da se izjasni koliko je kontrola izvršilo na plaži Ploče i koliko je nepravilnosti konstatovalo kada je u pitanju navedena plaža, kao i šta je preduzelo na otklanjanju istih.

Osim ovih eksplicitnih kršenja propisa, na plaži Ploče, ako je suditi prema svjedočenju naših brojnih čitalaca, postoji još  nepravilnosti. Prema svjedočenju velikog broja naših čitalaca, fiskalni računi se na ovoj plaži koju su uzurpirala kontroverzna svetosavska braća dijele samo povremeno.

Car korupcije

Ovakvo ponašenje bahatog Carevića ne treba da čudi, jer je on umiješan u toliko korupcionaških afera da je takvo ponašanje počelo da izaziva veliko nezadovoljstvo njegovih koalicionih partnera koji ne žele da on više obavlja funkciju predsjednika opštine.

Budvanski SNP mu je prošle sedmice uskratio podršku, a u saopštenju su između ostalog naveli ”da je Carević uzurpirao pola miliona kvadratnih metara državnog zemljišta, a da sada želi da otme i privatno”.

Nezadovoljstvo njegovih koalicionih partnera na lokalnom nivou i ne treba da čudi s obzirom da je predsjednik opštine Budva, javno priznao da je umješan u koruptivne radnje, čak se time hvalio na jednoj beogradskoj televiziji!

Nedavno smo saznali da je prema navodima Agencije za sprječavanje korupcije (ASK), Carević prekršio Zakon o sprječavanju korupcije jer je istovremeno bio na čelu Opštine i ”Carinvesta”.

Svetosavska braća: Zdravko i Marko

Međutim, Batola, bliski prijatelj premijera Zdravka Krivokapića, predstavlja svojevrsni kuriozitet jer mnoštvo afera i koruptivnih radnji u koje je umiješan već godinama prolaze ispod radara nadležnih institucija.

Za ime kontroverznog svetosavskog tajkuna Marka Carevića vezuju se tri velike afere  – otuđenje zemljišta na Krimovici, uzurpacija plaže Ploče i afera ”Asfalt Beton”. Portal Aktuelno nadležnim organima već duže vremena javno postavlja pitanja o ilegalnim poduhvatima Carevića, ali oni jednostavno ignorišu nepočinstva predsjednika opštine Budva. Stoga i dalje nema odgovora na pitanja vezana za plažu Ploče koju Marko Carević i njegov brat Nebojša uzurpiraju već godinama:

– Ko je pričinio štetu Javnom preduzeću za upravljanje Morskim dobrom Crne Gore jer sa Nebojšom Carevićem bratom Marka Bata Carevića, nije raskinuo ugovor uprkos činjenici da isti šest godina nije platio naknadu za korišćenje plaže Ploče?

– Ko je dozvolio Nebojši Careviću da u zoni Morskog dobra izgradi objekat bez saglasnosti Morskog dobra i upiše ga na svoje ime?

– Ko je i kome naložio da nakon saznanja za gradnju ne pokrene postupak rušenja nelegalnog objekta?

Devastacija plaže Ploče

– Da li je načelnik kotorskog katastra Veselin Miletić dostavio nezakonito rješenje o upisu Carevića kao vlasnika zainteresovanim licima?

– Ko je omogućio Careviću zaključenje aneksa ugovora koji je raskinut po sili zakona – budući da i sam Zakon o morskom dobru predviđa da se ugovor smatra raskinutim ako korisnik ne plati naknadu za korišćenje, a Carević nije platio naknadu za šest godina!?

Carevićeve afere

Treba takođe podsjetiti da Portal Aktuelno već duže vremena piše o koruptivnim radnjama u koje su umiješani Marko Carević i njegov brat Nebojša. Djelovanje mimo zakona uzurpatorske braće nesmetano se odvija jer tužilaštvo nikako ne želi da se bavi svojim poslom i učini nešto povodom korupcionaških radnji u koje je Carević i sam priznao da je umiješan.

Treba podsjetiti da smo pisali i o ulozi inspekcije koja jednostavno ”žmuri” na sve ilegalne poslove Carevića, ali i o detaljima malverzacija braće uzurpatora koji se tiču kršenja ugovora sa Morskim dobrom.

Takođe smo objavljivali i da se na prostoru Krimovice, gdje je Carević već zauzeo skoro pola miliona kvadrata državnog zemljišta već neko vrijeme nelegalno se gradi objekat. Slična situacija je i na uzurpiranoj plaži Ploče na kojoj Carevići uveliko izvode bagerske radove.

To je, međutim, samo mali dio malverzacija koji je vezan za poslove kontroverzne braće Carević, a o čemu portal Aktuelno piše već više od godinu.

Ovom prilikom ponovo objavljujemo video koji bi se nakon procesuiranja Carevića mogao iskoristiti kao dokazni materijal u postupku protiv njega:

Ovo su neke od afera u koje je svetosavski tajkun umiješan:

SKANDAL U REŽIJI CAREVIĆA Uzurpatori plaže Ploče namještaju svoju radnicu za Upravni odbor Morskog dobra

PRAVNE MALVERZACIJE UZURPATORA IZ SAO BUDVA Carevići ne biraju sredstva da zadrže plažu Ploče

Manevar uzurpatora: Prekinut tender za Ploče, Carevići uložili žalbu

Ko je moćniji Carević ili država: Tender za plažu Ploče u sred ljeta, dokumentacija pod provjerom, zašto ćuti Tužilaštvo?

Ista meta isto odstojanje: Carevići uzurpirali Ploče i Krimovicu, napadaju zgradu Opštine, Tužilaštvo ne vidi problem

Afera “Asfalt-beton”: Hoće li Tužilaštvo popustiti pred hajdukom Carevićem?

U.P.A.

Najnovije

UBISTVO U ESSEXU NIJE MU BILO SPASA NAKON KRVOPROLIĆA! Umro je konzervativni zastupnik izboden...

Britanski konzervativni parlamentarni zastupnik David Amess izboden je u crkvi u Velikoj Britaniji, a nekoliko sati kasnije je preminuo. Naime, kako javlja Sky News, nepoznati je muškarac ušao...

U subotu promjenljivo oblačno, na sjeveru moguće slabe padavine

Sjutra na jugu promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, na sjeveru pretežno oblačno, uglavnom u prvom dijelu dana mjestimično se očekuju slabe padavine. Vjetar mjestimično umjeren...

Klop: Njukasl će biti supersila, to je Superliga u malom

Njukasl je sada trn u oku mnogim ljudima iz svjetskog fudbala, među prvima je progovorio menadžer Liverpula Jirgen Klop. ''Svrake'' su nedavno prodate saudijskom konzorcijumu...

Nešto čudno šalje signale iz središta naše galaksije

Naučnici su otkrili neobičan signal koji stiže iz misterioznog, za sada nerazjašnjenog izvora u središtu naše galaksije. Prema radu objavljenom u časopisu Astrophysical Journal, signal je...

MVP o izjavi Eskobara: Pojedini mediji pogrešno citirali, Crna Gora je kredibilna članica NATO-a

Ministarstvo vanjskih poslova reagovalo je večeras saopštenjem u kojem navodi da su pojedini mediji pogrešno interpretirali zamjenika pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Gabrijela...

Najčitanije

Povezano

NIJE LAGAO KAD JE GOVORIO DA JE SKLON KORUPCIJI Grbaljski bagerista imao svoje ljude za malverzacije u katastru!  

Gospodar SAO Budva koji obavlja funkciju predsjednika ove primorske opštine i samoproklamovani car korupcije Marko Bato Carević, u svojim dobro uhodanim ilegalnim uzurpatorskim poduhvatima...

Careviću zabranjeno da gradi objekat na Krimovici, da li će nadležni konačno ispitati plažu Ploče?

Državni organi konačno su počeli da, makar minimalno, pružaju ''otpor'' i sprovode propise kada je u pitanju predsjednik Opštine Budva, svetosavski tajkun Marko Bato...

DOKTOR ZA KRŠENJE ZAKONA Politička kriza nije smetnja Batovim ilegalnim poduhvatima

Politička kriza koja drma lokalnu vlast u Budvi zbog nezadovljstva radom predsjednika Optšine Marka Bata Carevića, očigledno ne sprječava ternutno najpoznatijeg bageristu u Crnoj...

BATO PRIVATIZOVAO BUDVU Od metropole turizma do SAO ”Bagergrad”

Svetosavski tajkun i samoproklamovani car korupcije Marko Bato Carević nije demokratski izabrani predsjednik opštine, već je definitivno gospodar SAO Budva. Carević koji vlada ovom primorskom...

Komentari

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ZAGA
20.09.2021-15:26 15:26

Zar Dritan nije zadužen i za privredni kriminal?

Sara
20.09.2021-17:58 17:58
Reply to  ZAGA

Kad je u pitanje svetosavac..za Dritana to ne vazi..

Djuro
20.09.2021-21:24 21:24

Dje je opoziciju zasto to ne pitanju mandatara u parlamentu dje je drzavi tuzilac ?