Četvrtak, 9 Februara, 2023
Rubrika:

Krivične prijave protiv pet osoba zbog opstrukcije glasanja i ugrožavanja sigurnosti u Šavniku

Krvična prijava podnijeta je protiv D.B. (43) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo povreda prava glasanja, jer jednom građaninu nije dozvolio da glasa na biračkom mjestu broj 1, zgrada Opštine Šavnik.

Policija je danas zbog prekida glasanja u Šavniku na dva biračka mjesta podnijela krivične prijave protiv pet osoba.

“Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima podnijeta je krivičnu prijavu protiv S.A. (43) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo sprečavanje održavanja glasanja i krivično djelo uništavanje dokumenata o glasanju. S.A. je danas tokom održavanja lokalnih izbora na biračkom mjestu broj 14. Kruševice olovkom uništio ovjerene glasačke listiće nakon čega je prekinuto glasanja na ovom glasačkom mjestu”, saopštila je Uprava policije.

Krvična prijava podnijeta je protiv D.B. (43) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo povreda prava glasanja, jer jednom građaninu nije dozvolio da glasa na biračkom mjestu broj 1, zgrada Opštine Šavnik.

“Osim toga ovom licu – D.B., R.Z. (56) i N.K. (28) se stavlja na teret krivično djelo sprečavanje održavanja glasanja, jer su odlučili da prekinu dalji izborni proces i spriječe dalje održavanje glasanja, usljed čega je glasanje na biračkom mjestu broj 1 prekinuto”, navodi se u saopštenju.

Policija je u Šavniku danas oko 16.00 časova spriječila sukob između dvije grupe lica.

“Brzom reakcijom policija je spriječila veći incident, a potom je izvršila pregled vozila koje je koristila jedna grupa lice, i pronašla i oduzela pet drvenih palica. Od četiri osobe su prikupljena obavještenja na okolnosti događaja o čemu je obaviješeten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, koji je naložio da se protiv S.A. (35) iz Nikšića podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti”, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je policija danas, prilikom kontrole jednog vozila, pregledom tri osobe koje su se u njemu nalazila, pronašla i oduzela drvenu palicu, ručni sprej sa nadražujućim dejstvom i nož.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve