Četvrtak, 25 Jula, 2024
Rubrika:

Krivične prijave protiv dvije osobe osumnjičene za nedozvoljenu gradnju i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja

Saopštili su iz Uprave policije UP

Barska policija je u cilju suzbijanja krivičnih djela iz oblasti ekonomskog kriminala, podnijela krivičnu prijavu protiv dvije osobe, koje su državljani Republike Srbije, osumnjičene za nedozvoljenu gradnju, te navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

“Naime, službenici Jedinice za suzbijanje ekonomskog kriminala su Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu protiv B.T.(60), zbog sumnje da je izvršila krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje. Ona je kako se sumnja, u mjestu Skala, u Baru, u martu ove godine, na jednoj katastarskoj parceli započela građenje objekta bez prijave građenja i potrebne dokumentacije, što je i utvrđeno kontrolom od strane Urbanističko-građevinske inspekcije koja je o navedenom sačinila zapisnik o inspekcijskom pregledu i donijela Rješenje o obustavi radova. Osumnjičena je izbjegla plaćanje poreza i drugih dažbina čime je nanijela štetu budžetu Crne Gore u iznosu od oko 60.000 eura”, navodi se u saopštenju UP.

Takođe, službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar su Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu protiv D.B. (35) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

“Pomenuto lice, prilikom izvršene kontrole prisustva alkohola u organizmu, nije imalo kod sebe identifikacioni dokument, te je policijskim službenicima dao netačne lične podatke i iste doveo u zabludu prilikom sačinjavanja zapisnika i prekršajne prijave zbog prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima”, zaključuje iz UP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve