Službenici Odjeljenja bezbjednosti Žabljak podnijeli su danas krivičnu prijavu protiv A.B. (28) iz Bjelorusije, nastanjenog u Baru, zbog sumnje da je počinio krivično djelo uništenje i oštećenje zaštićenog prirodnog dobra. On se tereti da je 2. septembra oko 17 sati u speleološkom objektu Ledena pećina, u zoni Nacionalnog parka Durmitor, porušio ledene stalaktite koji predstavljaju hidrogeološku vrijednost, a koji su zaštićeni Zakonom o zaštiti prirode.

Osumnjičeni je na jednoj društvenoj mreži postavio video snimak na kojem se vidi kako on uništava ledene stalaktite, saopšteno je iz Uprave policije.

“Policija je zajedno sa tužilaštvom sprovela neophodne aktivnosti na utvrđivanju okolnosti ovog događaja. Službenici Ekološke inspekcije i odgovorna lica u Nacionalnom parku su sproveli aktivnosti iz svoje nadležnosti. Nakon svih radnji i ocjene spisa predmeta tužilac je naložio da se protiv ovog lica podnese krivična prijava”, dodaje se u saopštenju.

Osnovno državno tužilastvo u Pljevljima dalo je nalog Odjeljenju bezbjednosti Žabljak da u redovnom postupku podnese krivičnu prijavu protiv A.B. nakon prikupljanja svih potrebnih obavještenja i podataka i uvida u video snimak objavljen na društvenim mrežama, na kom se vidi osoba koje uništava ledeni ukras u pećini.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve