Petak, 9 Decembra, 2022
Rubrika:

Krapović: Sea Dance se ne smije otkazati, apelujem na Vladu i na Opštinu Budva da se ponašaju odgovorno

On je istakao da je već u maju mjesecu ove godine organizatore Sea Dance festivala i organizatore EXIT-a primili premijer Abazović i predsjednica Skupštine Danijela Đurović, i tada obećali višegodišnju podršku festivalu u koji je već značajno uloženo, kako od strane Opštine Budva, tako i od države Crne Gore

Potpredsjednik i poslanik Demokratske Crne Gore, Dragan Krapović, apelovao je na Vladu Crne Gore i opštinu Budva da se ponašaju odgovorno i da se Sea Dance festival ne smije otkazati.

“Želim da apelujem na Vladu Crne Gore da ne dozvoli da Sea Dance festival bude otkazan ove godine jer, želim da vjerujem da smo po ovom pitanju na istoj talasnoj dužini imajući u vidu da je riječ o festivalu koji je postao brend po kome je Crna Gora postala prepoznatljiva, ne samo na nivou festivalskih događaja već i po izuzetnim umjetnicima čija su gostovanja na najljepši način promovisala našu državu”, naveo je Krapović u saopštenju.

On je istakao da je već u maju mjesecu ove godine organizatore Sea Dance festivala i organizatore EXIT-a primili premijer Abazović i predsjednica Skupštine Danijela Đurović, i tada obećali višegodišnju podršku festivalu u koji je već značajno uloženo, kako od strane Opštine Budva, tako i od države Crne Gore.

“Tim prije, nije trebalo dovoditi u pitanje održavanje festivala ove godine jer se on definitivno treba održati, barem na istom nivou i kvalitetu kao festivali prethodnih godina”, poručio je Krapović.

Potpredsjednik Demokrata podsjeća na činjenicu je da je prošle godine Sea Dance, uz Exit, jedini festival koji je održan u Evropi, što je ocjenjuje bila velika marketinška stvar za Crnu Goru kao turističku destinaciju.

“Kada je riječ o pristupu i odnosu Vlade Crne Gore, malo je reći da je izuzetno neodgovaran, da ne kažem neozbiljan, posebno iz razloga što su u maju mjesecu obećavali kule i gradovi a već u julu izjavili da to više ne važi i na taj način veoma kasno ugrozili organizaciju festivala.”, dodaje Krapović.

On je poručio da bi uz niz neprimjerenih i ishitrenih izjava iz Vlade Crne Gore koje su izazvale negativnu medijsku kampanju u regionu, otkazivanje Sea Dance festivala bi u ovom trenutku rezultiralo dodatnim negativnim efektima koji Crnoj Gori u ovom trenutku nikako ne trebaju.

“Svjedoci smo kako regionalni mediji eventualno otkazivanje Sea Dance festivala već nazivaju ,,posljednjim ekserom u sanduk turistiške sezone u Crnoj Gori“. Naravno da sezona nije loša koliko se želi predstaviti već je ova kampanja isključivo posljedica loših poteza, kako sa lokalnog nivoa tj. Opštine a naročito od strane Vlade Crne Gore što je zaista zapanjujuće”, kazao ej Krapović.

On je apelovao kako je neophodno ponašari se odgovorno i oprezno i da naći način da se Sea Dance festival organizuje ove godine i da sezonu koja je, daleko od gotove, “privedemo kraju na način kako dolikuje metropoli crnogorskog turizma”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve