Srijeda, 27 Septembra, 2023
Rubrika:

Kovačević: Skandiranje navijača Sutjeske posljedica uporne i kontinuirane radikalizacije mladih ljudi

''Mladima se serviraju razne informacijame i uče da je genocid u Srebrenici opravdan, Ratko Mladić srpski heroj, a Kosovo sveta srpska zemlja. Iskustvo nam je pokazalo da ni prvo ni drugo ni treće nije baš tako''

Sinoćno skandiranje navijača Sutjeske ispred stadiona je posljedica uporne i kontinuirane radikalizacije mladih ljudi od strane raznih centara moći, a posebno Srpske pravoslavne crkve kroz mrežu omladinskih bratstava i sličnih organizacija, ocijenio je izvršni koordinator asocijacije mladih GI ,,21.maj” Malik Kovačević.

“U tim krugovima, mladima se serviraju razne informacijame i uče da je genocid u Srebrenici opravdan, Ratko Mladić srpski heroj, a Kosovo sveta srpska zemlja. Iskustvo nam je pokazalo da ni prvo ni drugo ni treće nije baš tako”, saopštio je Kovačević.

U takvom ambijentu, po njegovim riječima, “ne čudi” skandiranje sinoć prilikom ulaska na stadion, a prije utakmice finala Kupa Crne Gore.

“Nemojmo se iščuđavati zašto su skandirali ono što su skandirali, jer oni ne umiju drugačije kad potiču iz takvog ambijenta, međutim država i prvosudni organi moraju drugačije, a to znači da procesuiraju osobe koji su sinoć skandirali ,,Nož , žica ,Podgorica “, a da je sreće, stabilne i pravne države, svi bi oni sinoć bili pohapšeni na licu mjesta”, zaključio je Kovačević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve