Zbog visokih temperatura proteklih dana u Kotoru je došlo do pojave enormne potrošnje vode iz javnog vodovodnog sistema, pa iz Kotorskog vodovoda apeluju na potrošače da racionalno troše vodu.

foto: Skala radio

Kako navode, najveća potrošnja je uočena u ranim jutarnjim, popodnevnim i večernjim satima, izmedu 18 i 21 sat, u vrijeme zalivanja bašta, zelenih površina i rashlađivanja površina oko poslovnih prostora usljed čega pojedini objekti na višim kotama ostaju bez vode.

“Ovim putem apelujemo na građane i pravna lica da racionalno troše vodu kako bi se obezbijedilo uredno vodosnabdijevanje svih potrošača. U suprotnom Izvršni menadžent DOO Vodovod i kanalizacija Kotor upozorava potrošače da će, shodno odredbama Opstinske Odluke o javnom vodosnabdijevanju na području Opstine Kotor spriječiti rasipanje vode u slučajevima prekomjerne i neracionalne potrošnje u Ijetnjim mjesecima. Na taj način će se obezbijediti kontinuirano vodosnabdijevanje. Ko se ne bude pridržavao apela rizikuje da se prema njemu, uz asistenciju opštinskih nadležnih službi, pokrene prekršajna i krivična odgovornost”, poručili su iz Vodovoda.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve