U kanjonu Škurde iznad Kotora, sinoć su kotorski vatrogasci izveli akciju spasavanja dvoje zalutalih turista ruskih državljana.

Kako je komandir Službe zaštite i spasavanja, Maksim Mandić kazao za Skala radio, nakon dojave iz Operativno komunikacionog centra, u 20 sati i 25 minuta, da su dvije mlađe osobe zalutale u reonu kanjona Škurde, sedam vatrogasaca podijeljenih u dvije grupe uputili su se u potragu za njima.

“Lociranje izgubljenih turista olakšalo je to što su imali internet konekciju i mobilnim telefonom su uspjeli poslati lokaciju”, kazao je Mandić.

Kotorski komandir je objasnio da je jedna ekipa išla samim kanjonom, a druga kanicama preko Špiljara do kuće Perovića, kako bi i sa te strane došli do kanjona.

“Nakon sat i deset minuta, spasioci su uspjeli doći do zalutalih turista, spustiti ih i doveli u Kotor. Mjesto na kome su se nalazili bilo je veoma riskantno i nepristupačno za njih, jer su došli do vodopada rijeke Škurde, odakle se sami ne bi mogli bezbjedno vratiti”, objasnio je Mandić.

Kompletna akcija je trajala do 23 sati i 30 minuta kada su se spasioci sa mladim ruskim parom spustili na Tabačinu i doveli ih do Službe zaštite i spasavanja, a odatle ih vatrogasnim vozilom prevezli do Radovića gdje borave.

Komentari

avatar