Kotorski DPS za smjenu Jokića

DPS u Opštini Kotor je podržao smjenu predsjednika Opštine Vladimira Jokića

Na sinoć održanom sastanku Izvršnog odbora DPS Kotor, kome su prisustvovali odbornici DPS-a u lokalnoj SO razmatrana je aktuelna politička situacija u Kotoru i u Crnoj Gori. Tom prilikom podržana je smjena predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića, a i istaknuta je puna podrška predsjedniku partije Milu Đukanoviću i državnom rukovodstvu u sprovođenju evropske i evroatlantske politike, koja je dobila većinsku podršku građana Crne Gore.

“Ocijenjeno je da takozvani građanski protesti iz dana u dan sve jasnije pokazuju političke ambicije formalnih i neformalnih organizatora, da se, kada to ne mogu da ostvare na izborima, vlasti dokopaju ulicom. Njihov cilj su građani prepoznali, što najbolje pokazuje sve slabiji odziv na skupovima koji su blijeda kopija nekih drugih iz okruženja, sa kojima su organizatori neuspješno željeli da se porede”, navode iz DPS-a.

Na sastanku je razmatrani rad lokalne samouprave. Kako dodaju, konstatovano je veliko nezadovoljstvo građana neradom vladajuće strukture i svakodnevnim urušavanjem univerzalnih vrijednosti zbog kojih je Kotor prepoznat kao grad svjetske kulturne i prirodne baštine.

“Zbog toga IO DPS-a i Klub odbornika DPS u potpunosti podržavaju razrješenje predsjednika Opštine Vladimira Jokića. Kotorski DPS se već duži vremenski period zalaže za smjenu apatrida Jokića, imajući u vidu brojne zloupotrebe u radu. Pomenućemo protivzakonito kandidovanje na izborima sa skrivenim državljanstvom druge države, nezakonito donošenje odluka u ime Skupštine Opštine, neodržavanje sjednica Skupštine opštine, neusvajanje budžeta Opštine Kotor za tekuću godinu, nedonošenje Strateškog plana razvoja, nezakonito zapošljavanje, nerješavanje nagomilanih komunalnih problema, neracionalno trošenje sredstava, ignorisanje zakonskih obaveza o izvještavanju o utrošenim sredstvima Opštine, donošenje odluka štetnih za grad, i brojnih drugih problema, o kojima DPS Kotor redovno obavještava kotorsku i crnogorsku javnost”, objasnili su iz kotorskog DPS-a.

Oni ističu da je stav DPS Kotor po pitanju neophodnosti smjene predsjednika Opštine Kotor, ali i smjena kompletne koalicione vlasti, bio je poznati do sada.

“Novina u odnosu na raniji period je da sada postoje i drugi politički subjekti, konstituenti vladajuće koalicije u Kotoru koji priznaju da lokalna vlast ne funkcioniše od njenog samog formiranja, koji sada dijele naš stav. DPS Kotor pozdravlja novu političku realnost i očekuje zakazivanje sjednice Skupštine opštine na kojoj bi na dnevnom redu bilo razrješenje predsjednika Opštine Kotor, čime bi se stavila tačka na dvogodišnju agoniju u neradu lokalne samouprave”, tvrde iz DPS-a.

 

Komentari

avatar