Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Kotorani spremni za karneval

Karnevalska povorka kretaće se glavnom gradskom saobraćajnicom, od zgrade bivše Jugooceanije do Kamelije, preko mosta iza zgrade SUD-a i ulicom pored zgrade Zavoda za zapošljavanje vratiće se na glavni put (magistralu)

Tradicionalni zimski kotorski karneval 2020. biće održan sjutra sa početkom u 15h.

Karnevalska povorka kretaće se glavnom gradskom saobraćajnicom, od zgrade bivše Jugooceanije do Kamelije, preko mosta iza zgrade SUD-a i ulicom pored zgrade Zavoda za zapošljavanje vratiće se na glavni put (magistralu).

Saobraćaj će biti zatvoren na potezu od Opšte bolnice do otvorenog bazena i od Kamelije, ulicom iza zgrade SUD-a i Zavoda za zapošljavanje od 14:30h do 16:30h.

Suđenje karnevalu je preko puta glavnih gradskih vrata, gdje će biti i bina za voditelje, a spaljivanje na Maceu.

“Mole se građani da uklone svoja vozila, na potezu od cvjećare prema restoranu Galion (u dužini od 100m) i kako bi se izbjegla mogućnost njihovog oštećenja”, navode u saopštenju iz KC “Nikola Đurković”.

Formiranje karnevalske povorke je od zgrade bivše Jugooceanije do Opšte bolnice, tako da će parkiranje biti zabranjeno i na ovom dijelu puta i od Kamelije, na mostu prema parkingu na Benovu.

Nakon suđenja i spaljivanja karnevala slijedi zabava na Trgu od oružja uz Tri kvarta.

“Kada žiri odabere najbolju masku karnevala i podijele se pehari nastupiće Jelena Rozga.

Humoristično – satirični list Karampana koji tradicionalno izlazi na dan karnevala u prodaji je na Kamenom kiosku. Cijena je dva eura”, dodaju u saopštenju.

Organizator Zimskih kotorskih karnevalskih fešti je JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, suorganizaror Turistička organizacija, a pokrovitelj Opština Kotor.

Sponzori su: Poslovni centar Vukšić, Verige 65, YU Briv, Café bar Siempre, Crnogorska plovidba, HTP Fjord, Pomorski muzej Crne Gore Kotor, Knjaz Miloš Montenegro DOO, Acqua Bianca, Labud tende, konoba Marius i Đir taxi.

Medijski sponzori su: Antena M, Radio televizija Crne Gore, Radio televizija Budva, Radio televizija Herceg Novi, Televizija A1, Skala radio, Radio Kotor, Radio Dux, Elmag radio, Boka News, Crna Gora Media, Culture Corner, Kolektiv, Café del Montenegro.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve