Kotorska policija je privela i saslušala Alidu Aguševski (19 godina) za koju se sumnja da je 11. januara ove godine pozvala telefonom kotorsku Službu zaštite i spašavanja i prijavila požar u montažnom naselju Kamp u Dobroti. Izlaskom na lice mjesta pripadnici Službe zaštite i spašavanja su konstatovali da se radi o lažnoj prijavi.

Ilustracija

Tada je protiv NN  lica prijavu policiji u Kotoru podnio komandir Službe zaštite i spašavanja Maksim Mandić. On nam je tada kazao da je te večeri u 22 sata i 19 minuta telefonom dojavljen požar na stambenom objektu u dobrotskom naselju Kamp i da je 8 vatrogaca sa dva vozila za nekoliko minuta izašlo na lice mjesta.

Vidno uznemiren zbog ovog slučaja, Mandić je tada saopštio da ovakvo ponašanje onoga ko je lažno prijavio požar, zbog čega je na noge podignuta jedinica i upućena na teren, mora biti sankcionisano.

Kako je Skala radiju saopšteno iz kotorske policije, protiv Aguševske je podnijeta prekršajna prijava Sudu za prekršaje za drsko ponašanje.

Podsjećamo da je, zbog činjenice da je montažno naselje Kamp proglašeno visokorizničim kada su požari u pitanju, u stanje pripravnosti je tada stavljeno Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Perasta.

Komentari

avatar