Utorak, 26 Septembra, 2023
Rubrika:

Kotor: Rekonstruisana tri multifunkcionalna sportska objekta

Vrijednost ove investicije je preko 300.000 eura

Opština Kotor rekonstruisala je tri multifunkcionalna sportska objekta u okviru osnovnih škola u Škaljarima, na Benovu i u Risnu. Vrijednost ove investicije je preko 300.000 eura.

Otvarajući terene predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić istakao je da je rekonstrukcijom ovih terena, a posebno terena uz sami Stari grad, Kotor dobio multifunkcionalne objekte koji će doprinijeti boljoj sportskoj ali i turističkoj ponudi grada.

– Opština je uspjela da rekonstruiše i uredi više školskih sportskih objekata. Podsjećam da smo prošle godine rekonstruisali objekte na Kavču i na Prčanju, te da ćemo nakon otvaranja ova tri objekta, dva u Kotoru i jedan u Risnu, za nekih 15 dana imati i otvaranje stadiona malih sportova u Perastu – kazao je Jokić.

Jokić je kazao da Opština planira da do kraja ove i početkom naredne godine rekonstruiše i igrališta kod OŠ Savo Ilić i u Škaljarima.

– Sve ovo radimo samo iz jednog razloga. Da stvorimo uslove da se javne površine koriste na pravi način i omogući djeci i omladini da se bave sportom i vrate zdravim oblicima života – kazao je Jokić.

On se zahvalio Ministarstvu prosvjete koje je imalo razumijevanja i dalo sve potrebne dozvole za rekonstrukciju objekata ali i sportskim radnicima kao i zaposlenima u sekretarijatima Opštine koji su dali doprinos da se radovi završe u zadatim rokovima.

Tamara Radonjić direktorica OŠ Njegoš kazala je da su vještine i sport sastavni dio vaspitno-obrazovnog sistema, ako ne i najvažniji za zdrav psihofizički razvoj učenika.

– Javno partnerstvo između Opštine i škole najbolji je primjer saradnje koja doprinosi razvoju čitave zajednice a najviše njene najosjetljivije kategorije – djece školskog uzrasta. Trenutak je da se još jednom zahvalim Opštini Kotor i izrazim nadu da ćemo nastaviti sardnju u cilju realizacije sličnih projekata -poručila je Radonjićeva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve