Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

Kotor ponudio da pošalje Službu zaštite i spašavanja u turski Gaziantep, spremni da prime i grupu djece

Ističe da je Kotor i crnogorsko primorje prije četiri decenije takođe zadesio katastrofalni zemljotres, te smo u potpunosti svjesni težine situacije u kojoj se nalaze

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić ponudio je da pošalje gradsku jedinicu Službe zaštite i spašavanja u pobratimski grad Gaziantep u Turskoj, radi pomoći nakon razornog zemljotresa koji je pogodio tu zemlju. On je to kazao u pismu Opštine Kotor upućenom Fatmi Sahin gradonačelnici Gaziantepa.

“Duboko smo potrešeni slikama razornog zemljotresa koji je jutros zadesio Gaziantep i čitavu regiju. U ime građana Kotora i svoje lično ime upućujem iskreno saučešće gradskoj upravi i porodicama stradalih”, naveo je Jokić.

Ističe da je Kotor i crnogorsko primorje prije četiri decenije takođe zadesio katastrofalni zemljotres, te smo u potpunosti svjesni težine situacije u kojoj se nalaze.

“Kao prijateljski, pobratimski grad želimo pružiti podršku građanima Gaziantepa, te nudimo da uputimo našu jedinicu  Službe zaštite i spašavanja kako bi pomogli u pronalaženju preživjelih, zbrinjavanju građana i otklanjanju poslijedica zemljotresa”, ističe Jokić.

Takođe, dodaju da je Kotor spreman da primi grupu djece školskog uzrasta koja su izgubila svoje domove.

“To bi mogao biti jedan razred zajedno sa učiteljima, kako bi nastavu mogli imati i ovdje na svom jeziku i po svom programu, dok se ne stvore uslovi za bezbjedan povratak i nesmetano odvijanje nastave u Gaziantepu. Grad Kotor bi obezbjedio smještaj, ishranu i prostor za izvođenje nastave. Na raspolaganju smo i za svaku drugu vrstu pomoći u okviru naših mogućnosti i kapaciteta”, dodao je Jokić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve