U Kotoru je počela izgradnja potodnika između Lučke kapetanije i kontakt zone Starog grada. Složeni projekat vrijedan oko milion i 400 hiljada eura realizovaće se u roku od četiri mjeseca.

Idejno rešenje projekta

Ove godine preko 600.000 turista posjetilo je Kotor koji su stigli kruzerima, te najveću gužvu u saobraćaju stvaraju upravo turisti sa kruzera, kazao je predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović.

“U razgovoru sa izvođačima radova smo dogovorili da, prilikom izgradnje pothodnika, ne dolazi do obustave saobraćaja. Radiće se segmentno prvo jedna traka, pa druga. Ono što treba da uradimo u narednih sedam dana jeste da razgovaramo sa izabranim izvođačima radova na fontani koja se nalazi neposredno ispod zidina Starog grada u Kotoru, kako bi taj projekat bio zaokružen i kako bismo uže urbano jezgro oplemenili na način da ćemo dobiti jednu kvalitetnu, adekvatnu fontanu i da će to suštinski predstavljati recepciju svih onih koji posjećuju naš grad i putem kruzera, ali i izletnicima koji u velikom broju posjećuju Kotor”, ocjenjuje Aprcović.

foto: Boka News

“Uz pribavljenu prethodnu saglasnost projektanta iz Podgorice, proteklog petka smo već prenijeli neophodan dio sredstava za kupovinu dva para pokretnih stepenica koje će opsluživati pothodnik” – navodi Aprcović, ističući da je vrijednost stepenica 263.000 eura

“Za očekivati je da će izvođač radova učiniti maksimum napora kako bi se radovi izvodili tokom cijelog dana i kako bismo već negdje početkom, ili polovinom aprila, po mom dubokom sudu, imali okončane radove na pothodniku i ono što sam prethodno istakao – pravu recepciju grada, pravu sliku Kotora za sve one koji dolaze kruzerima, odnosno autobusima u Kotor, a našim sugrađanima omogućili bolji kolski saobraćaj, odnosno bolju protočnost saobraćja kroz grad”, zaključuje Aprcović.

Komentari

avatar