Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru je Osnovnom sudu u Kotoru podnijelo optužne predloge protiv tri lica zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršila krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, saopšteno je iz tog tužilaštva.

foto Arhiva

“Okrivljenom M.T. iz Budve se stavlja na teret da je suprotno naredbi Ministarstva zdravlja u putničkom motornom vozilu prevozio više od dva punoljetna lica na području Opštine Budva.

Okrivljenima G.R. iz Bijelog Polja i M.B. iz Budve je stavljeno na teret da su suprotno naredbi Ministarstva zdravlja za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje prenošenja novog koronavirusa, upravljali putničkim motornim vozilima u međugradskom saobraćaju”, navodi se u saopštenju.

Dežurni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, je nakon saslušanja odredio zadržavanje do 72 sata protiv još 3 lica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili naprijed navedeno krivično djelo.

“Osumnjičeni M.B. iz Cetinja je suprotno naredbi Ministarstva zdravlja u putničkom motornom vozilu prevozio više od dva punoljetna lica i to u period između 19 i 5 časova, kada je zabranjen izlazak iz objekata stanovanja, osumnjičeni A.C. iz Podgorice je upravljao putničkim motornim vozilom u međugradskom saobraćaju, dok je osumnjičeni B.S. iz Trebinja izašao iz objekta stanovanja u periodu između 19 i 5 časova”, zakljućuju u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve