Kotorskoj Službi zaštite i spašavanja sinoć je u 22 sata i 19 minuta telefonom dojavljen požar na stambenom objektu u dobrotskom naselju Kamp.

foto Skala radio

Za nekoliko minuta na lice mjesta, koje je dojavom naznačeno, stiglo je 8 vatrogasaca sa dva vozila.

Spasiocima je ostalo da konstatuju da na pomenutoj lokaciji nema požara, da ne gori montažna kuća i da je dojava bila lažna, kazao je za Skala radio Maksim Mandic, komandir Službe zaštite i spašavanja Kotor.

Ovakvo ponašanje onoga ko je lažno prijavio požar, zbog čega je na noge podignuta jedinica i upućena na teren, mora biti sankcionisano.

Uznemirena je i javnost, jer se požar na stambenim objektima oglašava zvučnim signalom, odnosom sirenom, kada je u pitanju ova vrsta požara, objašnjava Mandić.

Nije normalno da se neko poigrava sa Službom zaštite i spašavanja na ovaj način, kaže kotorski komandir, jer se mobiliše značajan dio jedinice.

Što bi se dogodilo da se i na drugim lokacijama zaista dogodio požar ili neki od oblika hazarda, na kojima je potrebna reakcija kompletnog sastava.

Zbog nečijeg hira ili loše namjere, što će se svakako utvrditi istragom, moralo je da se angažuje ljudstvo i tehnika i da se obezbijedi popuna jedinice i njena potpuna mobilnost za vrijeme trajanja intervencije.

Mandić je kazao da je kotorskoj policiji podnio prijavu protiv lica sa čijeg je telefona upućen poziv Službi zaštite i spašavanja.

To lice, objasnio je on, nije iz Kotora, ali zbog dalje istrage nije želio da iznosi druge podatke.

Zbog činjenice da je montažno naselje Kamp proglašeno visokorizničim kada su požari u pitanju, u stanje pripravnosti je stavljeno Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Perasta, kazao je Mandić.

On je saopštio da je na lice mjesta došao gradonačelnik Kotora Željko Aprcović, kao i pripadnici kotorske policije i komunalne policije.

Skala radio nezvanično saznaje da kotorsko Osnovno tužilaštvo lažnu dojavu nije okarakrerisalo kao krivično djelo.

Komentari

avatar