Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

Korona se širi u školama i vrtićima: Zaražena 143 đaka i nastavnika

Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta saopšteno je da će javne i privatne vaspitno-obrazovne ustanove u opštinama Plav, Gusinje, Petnjica, Herceg Novi, Žabljak, Tivat, Kotor, Plužine, Budva, Tuzi, Rožaje, Bar, Ulcinj, Bijelo Polje, Cetinje, Danilovgrad, Podgorica, Mojkovac, Kolašin, Nikšić, Berane, Šavnik i Pljevlja redovno raditi od 4. do 7. aprila

Prema podacima sa sajta Kovid19.obrazovanje, u školama i vrtićima je ukupno zaražen 101 polaznik, a infekcija virusa korona je potvrđena i kod 40 nastavnika. U osnovnim školama je registrovan najveći broj zaraženih učenika 58, a oboljela su 22 nastavnika. U srednjim školama je inficiran 41 učenik i 14 profesora. Prema podacima sajta, najmanji broj zaraženih je u vrtićima, dva mališana i šest vaspitača. Trenutno je u izolaciji 370 učenika i nastavnika, piše Dan.

Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta saopšteno je da će javne i privatne vaspitno-obrazovne ustanove u opštinama Plav, Gusinje, Petnjica, Herceg Novi, Žabljak, Tivat, Kotor, Plužine, Budva, Tuzi, Rožaje, Bar, Ulcinj, Bijelo Polje, Cetinje, Danilovgrad, Podgorica, Mojkovac, Kolašin, Nikšić, Berane, Šavnik i Pljevlja redovno raditi od 4. do 7. aprila.

”U opštini Andrijevica neće raditi predškolske ustanove, dok će osnovne i srednje škole nastaviti sa realizacijom onlajn nastave, sa izuzetkom učenika devetog razreda osnovne škole, četvrtog razreda gimnazije i završnih razreda obrazovnih programa stručnog obrazovanja u trogodišnjem i četvorogodišnjem trajanju, koji će u svim opštinama nastavu pohađati neposredno u školi”, navode u saopštenju.

Ističu da u stručnim i mješovitim školama u svim opštinama biće omogućena realizacija praktične nastave, uz poštovanje epidemioloških mjera.

“Ovakva odluka je donijeta uzimajući u obzir da nastavna godina zaučenike završnih razreda traje do 28. maja 2021. godine, kao i da će se polaganje preostalih predmeta na stučnom i maturskom ispitu obaviti od 8. maja do 9. juna 2021. godine. Provjera znanja, izrada testova, kontrolnih i pisanih zadataka može se realizovati u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Crne Gore u skladu sa preporukama koje se odnose na prevenciju i sprečavanje epidemije”, naveli su u saopštenju.

IzvorDan

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve