Četvrtak, 11 Avgusta, 2022
Rubrika:

KONTRADIKTORNE ODLUKE KRSTONIJEVIĆEVOG VIJEĆA Rade li sudije po diktatu budvanskog ”cara korupcije”?

Prilikom odlučivanja o drugoj privremenoj mjeri sudija Krstonijević iz nepoznatih razloga, donosi potpuno suprotnu odluku od prethodne i odjednom nalazi da namjera dugoročnog zakupa naročito proizilazi iz činjenice da je Carević imao ulaganja kada je u pitanju plaža Ploče! Na koji način će se predsjednik opštine koji je u Budvi već postao poznat kao ''car korupcije'', odužiti sudijama Veljku Bulatoviću i Predragu Krstonijeviću, budući da su obojica konkurisala za mjesto predsjednika suda ostaje da vidimo.

Klupko korupcije, intriga i kontroverznih postupaka nadležnih pravosudnih organa u koje su umješana uzurpatorska braća Carević i njihove omiljene sudije, polako počinje da se odmotava. Lokalni svetosavski kontroverzni biznismen koji obavlja ulogu predsjednika Opštine Budva Marko Bato Carević i njegov brat Nebojša po svemu sudeći imaju ogromnog uticaja u kotorskom Osnovnom sudu gdje se čini kao da pojedine sudije rade za njihove interese, a ne po zakonima i u interesu države.

Kako smo ranije pisali Osnovni sud u Kotoru je donio skandaloznu odluku kojom je odbio kao neosnovan prigovor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i na taj način omogućio uzurpatorskoj braći Carević da nastave sa nezakonitim držanjem i upravljanjem plažom Ploče.

Podsjetimo, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom objavilo je 9. jula, prošle godine nakon skoro 18 godina, prvi tender za zakup  jednog od najatraktivnijih kupališta na primorju – plaže Ploče.
Ekstravagantni Bulatović čeka uputstva od Carevića

Međutim, 24. avgusta sudija Osnovnog suda u Kotoru Veljko Bulatovićkoji je poznat po aferama i prisnoj vezi sa Carevićima, donio je privremenu mjeru kojom se zabranjuje Morskom dobru zakup i davanje na korišćenje trećim licima plaže Ploče. Morsko dobro je očekivano uložilo prigovor pred Osnovnim sudom u Kotoru koji je odbijen.

Krstonijević u sukobu sa samim sobom

Da stvar bude posebno zanimljivija- sudija Predrag Krstonijević predsjednik vijeća koje je dodnijelo ovu krajnje kotroverznu odluku, kada su u pitanju uzurpatorska braća – dva puta je donosio sasvim suprotno rješenje.

Prvi put kada je kotorski sud obustavio privremenu mjeru koju je Carevićev omiljeni sudija Veljko Bulatović donio, upravo je sudija Krstonijević bio predsjednik vijeća koje je utvrdilo da ulaganja koja je Carevic imao u plažu Ploče po Zakonu o morskom dobru nijesu osnov za produženje osnovnog ugovora. Članovi vijeća tada sa sudijom Krstonijevićem bili su sudije Miljana Milović i Mišo Jakšić.

Međutim, ovoga puta prilikom odlučivanja o drugoj privremenoj mjeri sudija Krstonijević iz nepoznatih razloga, donosi potpuno suprotnu odluku i odjednom nalazi da namjera dugoročnog zakupa naročito proizilazi iz činjenice da je Carevic imao ulaganja kada je u pitanju plaža Ploče!

Da li su Carevići uzirpirali Osnovni sud u Kotoru kao plažu Ploče?

Istina, ovog puta su iz postupka odlučivanja izuzeti sudije Milović i Jakšić, a zamijenile su ih sudije Andrijana Zečevic Vukićević iz Budve i sudija Špiro Pavićević. To je možda i razlog zašto je Krstonijevićevo vijeće donijelo ovakvu odluku.

Jer je očigledno da sudije Milović i Jakšić nijesu htjele da rade mimo zakona i ostali su dosljedni svojoj ranijoj odluci.

Carević nije mogao da ”slomi” sudije

Kako saznaje portal Aktuelno iz pouzdanih izvora iz kotorskog Osnovnog suda, Nebojši Careviću je rečeno da sudije Milović i Jakšić ne može “slomiti”, pa je brat predsjednika Opštine preko advokata odmah podnio tužbu protiv ovo dvoje sudija, koji shodno zakonu moraju biti izuzeti od postupanja u predmetu u kome se javlja lice koje ih je tužilo, o čemu smo već pisali.

Dakle, uzurpatorska braća Carević su na taj način isključili većinu u vijeću koja je bila za poništenje privremene mjere i na njihovo mjesto postavili sudije Zečevic Vukićević i Pavićevića koji su zajedno za sudijom Krstonijevićem, koji je preinačio sopstvenu odluku, stali na stranu uzurpatora!

Bato ne da ploče

Na koji način će se predsjednik opštine koji je u Budvi već postao poznat kao ”car korupcije”, odužiti sudijama Veljku Bulatoviću i Predragu Krstonijeviću, budući da su obojica konkurisala za mjesto predsjednika suda ostaje da vidimo. Makar jedan će morati da se zadovolji pozicijom koja nije predsjednik suda.

Carevićeve afere

Portal Aktuelno već duže vremena piše o koruptivnim radnjama u koje su umiješani Marko Carević i njegov brat Nebojša. Djelovanje mimo zakona uzurpatorske braće nesmetano se odvija jer tužilaštvo nikako ne želi da se bavi svojim poslom i učini nešto povodom korupcionaških radnji u koje je Carević i sam priznao da je umiješan.

Bato ”korupcija” Carević u konstantom sukobu sa zakonom – arhivska fotografija

Portal Aktuelno pisao je o farsi koja se već mjesecima odvija pred Osnovnim sudom u Kotoru koji još uvijek nije odlučio po prigovoru Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom protiv rješenja o određivanju privremene mjere kojom je brat predsjednika Opštine Budva Nebojša Carević, nezakonito, uz podršku kontroverznog sudije Veljka Bulatovića zaustavio tender za davanje u zakup plaže Ploče. Takođe smo pisali i o ulozi inspekcije koja jednostavno ”žmuri” na sve ilegalne poslove Carevića, ali i o detaljima malverzacija braće uzurpatora koji se tiču kršenja ugovora sa Morskim dobrom.

To je, međutim, samo mali dio malverzacija koji je vezan za poslove kontroverzne braće Carević, a o čemu portal Aktuelno piše već više od godinu.

Što radi Tužilaštvo?

Sudeći po načinu na koji funkcioniše predsjednik Opštine Budva, ne bi bilo iznenađujuće da je, kako je sam priznao, sklon da ”korumpira državne službenike” da bi ostvario svoje biznis planove. Pravo je čudo što i nakon priznanja nadležno tužilaštvo ne ispituje očigledne koruptivne radnje Carevića, kojima je u sprezi sa pojedinim funkcionerima bivše vlasti omogućeno da razviju čitavu imperiju od nelegalnih ”biznis” poduhvata.

Ovom prilikom ponovo objavljujemo video koji bi se nakon procesuiranja Carevića mogao iskoristiti kao dokazni materijal u postupku protiv njega:

Ovo su samo neke od afera u koje je svetosavski tajkun umiješan:

SKANDAL U REŽIJI CAREVIĆA Uzurpatori plaže Ploče namještaju svoju radnicu za Upravni odbor Morskog dobra

PRAVNE MALVERZACIJE UZURPATORA IZ SAO BUDVA Carevići ne biraju sredstva da zadrže plažu Ploče

Manevar uzurpatora: Prekinut tender za Ploče, Carevići uložili žalbu

Ko je moćniji Carević ili država: Tender za plažu Ploče u sred ljeta, dokumentacija pod provjerom, zašto ćuti Tužilaštvo?

Ista meta isto odstojanje: Carevići uzurpirali Ploče i Krimovicu, napadaju zgradu Opštine, Tužilaštvo ne vidi problem

Afera “Asfalt-beton”: Hoće li Tužilaštvo popustiti pred hajdukom Carevićem?

U.P.A.

Najnovije

Uspostavljen željeznički saobraćaj na relaciji Bar-Podgorica

Željeznički saobraćaj na relaciji Bar-Podgorica ponovo je uspostavljen nakon prekida koji je uslijedio juče zbog požara. Podsjećamo, juče u 18.43 časova došlo je do prekida...

SNP: Aleksa da odgovori kako je uspio, lakše nego Sveto u najvećoj ljubavi, da...

Što smo bliži 19. avgustu, sve veća je nervoza zbog onoga što već svi građani odlično znaju – nove koalicije  DPS-a i Demokratske Crne...

Benzema iskren: Pomogao mi je Ronaldov odlazak iz Reala

Karim Benzema je potvrdio ono što je svim ljubiteljima fudbala već jasno. Francuz je priznao da je zaigrao mnogo bolje od odlaska Kristijana Ronalda iz...

Više prevezenih putnika u drugom kvartalu

Prevoz putnika u drugom kvartalu, u odnosu na isti prošlogodišnji period, bilježi rast u željezničkom, drumskom, lokalnom drumskom i aerodromskom saobraćaju. Podaci Monstata pokazuju da...

Wizz Air ponovo pokreće letove za Rusiju

Dok se rat u Ukrajini nastavlja, Rusija je ostala izolovana u međunarodnoj zajednici. Međunarodni brendovi bojkotuju Rusiju, dok zemlje i avio kompanije uvode zabrane letova...

Najčitanije

Povezano

SAO BUDVA PUKLA: Bato ”gučizacijom” uspio da uništi turističku ponudu, pomogao mu i Dritan konfuznim porukama!

Iako su uoči početka ovogodišnje ljetnje turističke sezone najave bile da će ona biti rekordna, uprkos agresiji Rusije na Ukrajinu, bliži se kraj jula,...

Carevići bi zemlju na pjeni od mora za 1,93 eura po metru kvadratnom

Kompanija “Carinvest”, koja je u vlasništvu porodice predsjednika budvanske opštine Marka Bata Carevića, pokušava da primora Vladu Crne Gore da joj za 1,2 miliona...

Carević i Abazović ne čase časa – radovi na vodenom terminalu počeli uprkos nepostojanju dozvola

Mnoge stvari u Crnoj Gori ovih dana nijesu po mjeri premijera Dritana Abazovića. Agenda predsjednika vlade uveliko kasni, izgledno da će je "Temeljni ugovor" dodatno...

CAREVIĆI NASTAVLJAJU DA DIVLJAJU: Bato doveo kamione i bagere na uzurpiranu plažu, gospodaru SAO Budva niko ne može ništa!?

Jedan od najpoznatijih bagerista u Crnoj Gori, odlazeći predsjednik Opštine, koji je od Budve napravio srpsku autonomnu oblast (SAO), Marko Bato Carević, toliko je...

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Acko B.
04.06.2021-13:59 13:59

Sudija Bulatović savjetovao adv Danijelu Radulović (nerazdvojnu drugaricu Deja Vuksica sefa ANB) kako da “ukloni” sudije Jaksic i Milovic. Sudija Bulatovic je nekadasnji kadar SNP koji je bio jedno vrijeme u DPS da bi postao sudija i obogatio se na razne korupcionaske načine kao i ranije šef pisarnice i poslije u kombinacijama sa advokatima, pa pocetkom litija presao kod Bata u DF. Kod njega za keš sve može. Ovaj Krstonijevic radi kako mu Bulatovic kaze, a Krstonijević je u URU. Tako da su se “dva drugara” sudija bas nasli da udovolje Batu korupciju koji će sve to da nagradi!

gagi
04.06.2021-18:23 18:23
Reply to  Acko B.

I uz sve to sudija Bulatovic je “topli brat”po domaci PE..R.Neka mu je “sa srecom zvanje”ne moze od te “titule”pobjeci dok je godj u Crnoj Gori.