Utorak, 7 Decembra, 2021
Rubrika:

Nastavljaju se donacije na račun NKT-a

Brojne crnogorske kompanije ovih dana uplaćuju novac na račun Nacionalnog koordinacionog tijela, u znak podrške i solidarnosti u borbi prodiv epidemije izazvane koronavirusom

Brojne crnogorske kompanije ovih dana uplaćuju novac na račun Nacionalnog koordinacionog tijela, u znak podrške i solidarnosti u borbi prodiv epidemije izazvane koronavirusom.

Ilustracija

NLB Banka donirala 40.000 eura

Pored donacije za Nacionalni koordinacioni tim, NLB Banka je podržala inicijativu Udruženja Banaka za nabavku dva respiratora.

” S ponosom ističemo da je na inicijativu naših zaposlenih otvoren donatorski račun u Banci na kojem ćemo prikupljati sredstva – lične priloge zaposlenih, koji će potom biti usmjereni na račun Nacionalnog koordinacionog tima za zarazne bolesti”, saopšteno je iz NLB Banke.

Agencija za civilno vazduhoplovstvo donirala 50 000 eura

Agencija za civilno vazduhoplovstvo pridružuje se podršci zdravstvenom sistemu koji se bori sa epidemijom koronavirusa i u tu svrhu donirala je 50 hiljada eura Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti.

„Svjesni smo da je pred našim zdravstvenim radnicima možda i najveći izazov u poslednjih nekoliko decenija, zbog čega i želimo da se solidarišemo i podržimo zdravstveni sistem u borbi protiv koronavirusa“, saopšteno je iz Agencije.

Nik Com donirao 10.000 eura

Kompanija “Nik Com”, d.o.o. iz Nikšića je u cilju smanjenja negativnih efekata od epidemije virusa COVID – 19 uplatila donaciju od 10.000 eura na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, saopšteno je iz te kompanije.

“U ovakvim vremenima, kao društveno odgovorna kompanija, svjesni smo izazova pred kojim se nalazi Crna Gora. Ovom donacijom dajemo primjer drugim kompanijama, jer solidarnost i humanost u ovom trenutku nemaju cijenu. Neophodno je pomoći zdravstvenim i drugim nadležnom institucijama, kako bi se uticaj širenja virusa COVID – 19 u Crnoj Gori sveo na minimum. Građevinski sektor, kao i svi privredni sektori, su pogođeni trenutnom situacijom, ali ne mogu se tražiti izgovori za pasivno posmatranje situacije”, saopštili su iz kompanije.

CETI donirao 10.000 eura

Donacijom u iznosu od 10.000 eura Centra za ekotoksikološka ispitivanja Podgorica (CETI) daje dodatni doprinos, kako bi se posljedice pandemije gripa Covid 19 u našoj zemlji  svele na najmanju moguću mjeru. Tehnički kapaciteti i ekspertska znanja CETI na raspolaganju su Državi, privredi i građanima 24 sata dnevno, saopšteno je iz Centra.

“Ovim putem izražavamo divljenje i duboko poštovanje svim zdravstvenim radnicima, a posebno zaposlenim Instituta za javno zdravlje Crne Gore kao i Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti na izuzetnom zalaganju, hrabrosti i djelovanju u očuvanju zdravlja građana Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Od Nezavisnog sindikata CBCG 5.000 eura

Nezavisni sindikat Centralne banke Crne Gore donirao je 5.000 eura na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, u cilju pomoći za ublažavanje posljedica pandemije novog korona virusa.

“Zaposleni u CBCG su se na ovaj način još jednom pridružili institucijama, kompanijama i pojedincima u prikupljanju sredstava za borbu protiv pandemije”, navodi se u saopštenju Nezavisnog sindikata CBCG.

Z Petrol i zarubica Company donirale po 10.000 eura

Kompanije Z Petrol Nikšić i Zarubica Company na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti uplatile su po 10.000 eura.

“Vjerujemo da ćemo iz ove borbe koju vodimo svi zajedno izaći kao pobjednici. Apelujemo na građane Nikšića i Crne Gore da se pridržavaju naredbi nadležnih državnih institucija”, piše u saopštenju.

Uniprom donirao 20 000 eura

Kompanija Uniprom je donirala 20.000 eura za kupovinu respiratora Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti.

SAMMS donirao 10 000 eura 

Kompanija SAMMS donirala je 10 hiljada eura Kliničkom centru CG prepoznajući ozbiljnost trenutka u kojem se nalazi društvo i potrebu da pomognu ustanovu koja je, kako navode, srce našeg zdravstvenog sistema.

“Ovo je nastavak društveno odgovornog ponašanja kompanije SAMMS i poruka da pomažući crnogorsko zdravstvo, pomažemo svakom pojedincu i našoj jedinoj Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju kompanije SAMMS.

Udruženje “EURO Gusinje” doniralo 10.000 eura

Upravni odbor humanitarnog udruženja “EURO Gusinje” iz Njujorka odlučio je da u borbi protiv korona virusa na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti uplati 10.000 eura, kao i da usmjeri 5.000 eura opštinama Gusinje i Plav.

“Na ovaj način želimo da se pridružimo brojnim pojedincima, kompanijama i institucijana u Crnoj Gori i van nje, da lakše prevaziđete nastalu situaciju i uspijete u borbi da se pobijedi opaki virus”, kazali su iz Udruženja “EURO Gusinje”.

Od Delte 10.000 eura

Šoping-mol Delta City je donirao 10,000 eura Nacionalnom koordinacionom timu za borbu protiv zaraznih bolesti.

Donacija je realizovana uplatom sredstava na žiro račun Nacionalnog koordinacionog tima, a sa ciljem da se pomogne suzbijanje pandemije koja je zadesila Crnu Goru izazvane širenjem novog koronavirusa KOVID 19.

Odbor direktora CGES-a donirao 10.000, Sindikat 3.000, a kompanja EKC 5.000 eura

Članovi Odbora direktora i menadžment CGES-a, odričući se od svog dijela zarada, donira 10.000 eura na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti.

“Ovoj akciji se priključuje i Sindikalna organizacija CGES-a, koja je opredijelila 3.000 eura, kao i kompanija EKC iz Beograda, u kojoj CGES posjeduje 25 odsto vlasništva, sa iznosom od 5.000 eura”, naveli su iz CGES-a.

Direktor i pomoćnici ZZZCG doniraju polovinu zarade NKT-u

Direktor Zavoda za zapošljavanje Suljo Mustafić i svi pomoćnici direktora Zavoda Dragan Marović, Goran Bubanja, Isad Kurpejović, David Perčobić i Svetlana Krgović doniraće polovinu zarade za mjesec mart na poseban račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, shodno preporuci Vlade Crne Gore, saopšteno je iz ZZZCG.

Kompanija Golden Group iz Kotora donirala 10.000 eura

Kompanija Golden Group iz Kotora je na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti uplatila 10.000 eura u cilju umanjenja negativnih efekata od epidemije virusa Kovid 19.

“Kompanija iskazuje poštovanje i zahvalnost clanovima Nacionalnog koordinacionog tima za zarazne bolesti, zdravstvenim radnicima i svima ostalima koji ulažu ogroman rad i napore u borbi protiv širenja epidemije. Kako su istakli, ovom donacijom žele da daju doprinos da se građani i naša Crna Gora što brže i sa sto manje posljedica izbore sa trenutnom situacijom”, saopšteno je iz Golden Group.

Od Hipotekarne banke 100.000 eura

Hipotekarna banka je uplatila Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti donaciju u iznosu od 100.000€.

NKT-u od Planike 10.000

I “Planika Montenegro” DOO , kao društveno odgovorna kompanija, donirala je novčana sredstva u iznosu od 10.000 eura .

“U ovim teškim trenucima, samo složni i solidarni i uz maksimalno poštovanje. Preporukama Vlade Crne Gore i Nacionalnog koordinacionog tijela možemo pobijediti Corona virus. Ostanimo doma!”, kazali sui z Planike.

Službeni list CG donirao 10.000€

Javna ustanova Službeni list Crne Gore, poštujući inicijativu i poziv Vlade Crne Gore, a imajući u vidu okolnosti nastale usljed epidemiološke situacije, juče je uplatila donaciju u iznosu od 10.000 eura Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti.

Kompanija “Genex” uplatila 20 hiljada eura Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti za nabavku respiratora

“Neupitno je i suvišno objašnjavati u ovom momentu motive naše donacije. Kao što je opštepoznato kako smo u poslu konkretni tako smo smatrali da nam je obaveza se staviti u službu čitavog društva i treba tada isključivo praviti konkretne poteze. Ova naša nabavka respiratora je samo jedan u nizu poteza koji smo preduzeli, naravno uz puno poštovanje svih preporučenih mjera. Kao i nama bliske kompanije što su postupile sve do jedne, mišljenja smo da samo nesebično i konkretnim radnjama se može pomoći i biti primjer i drugim kompanijama da urade isto. Mnogo je pojedinaca i kompanija koje su već snažno podržale borbu protiv COVID19 i ponosni smo da smo dio tog tima“, saopšteno je iz podgoričke kompanije “Genex”.

MI Goranović uplatila 20 000 eura, stavili na raspolaganje i svoj hotel

Kompanija MI “Goranovic”  uplatila  je donaciju u iznosu od 20 000 eura Nacionalnom koordinacionom timu  u svrhu borbe protiv korona virusa, saopšteno je iz te kompanije.

Pored toga, kompanija je stavila na raspolaganje Hotel Sidro u Baru sa 91 smještajnom jedinicom bez bilo kakve nadoknade.

Donacija Prve banke

Prva Banka Crne Gore donirala je Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti 20.000 eura.

Kako su saopštili, uz izražavanje izuzetne zahvalnosti na kontinuiranom naporu i aktivnostima, nadamo se da će ova donacija biti dodatni doprinos u izazovnim danima koji su pred nama.

“U trenutku kada se cijeli svijet suočava sa prijetnjom po zdravlje stanovništva, kao kompanija čije usluge koriste građani širom Crne Gore, od samog početka detaljno sprovodimo sve propisane i preporučene mjere zaštite naših zaposlenih i klijenata. U isto vrijeme, nastojimo da kroz olakšice i besplatne digitalne servise i proizvode Banke podržimo važnu mjeru smanjenja kretanja građana. Ovo je zajednička borba svih nas, iz koje kao pobjednici možemo izaći jedino ako svi pokažemo solidarnost i ličnu odgovornost, poštujući sve preporuke nadležnih institucija”, navodi u saopštenju Prva banka.

CRBC donirao 20.000 zaštitnih maski; Pajović: Prijatelji jedni uz druge kad je najpotrebnije

HD Laković donira 125.000 eura

Kompanija Hard Diskont Laković uplatila je na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti 100.000 eura, a Kliničko bolničkom centru Crne Gore 25.000 za kupovinu respiratora.

Ovom donacijom kako ističu, žele da pomognu zdravstvenom sistemu da se što spremnije uhvati u koštac sa širenjem koronavirusa, jer su respiratori neophodni u liječenju mogućih budućih težih slučajeva obolijevanja.

U pismu Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti rukovodstvo kompanije Laković, na čelu sa direktorom Komnenom Lakovićem je odalo poštovanje i divljenje ljekarima i medicinskom osoblju, kao i svim građanima Crne Gore koji u ovom momentu pokazuju ono što nas je uvijek krasilo kada je teško: odmjerenost, dosljednost, solidarnost i spremnost da svi zajedno pobijedimo ovu pošast koja je zadesila cijeli svijet i našu Crnu Goru.

Iz kompanije naglašavaju da će proći problemi sa korona virusom i da ćemo se svi zajednički radovati životu i novim uspjesima.

Takođe su pozvali sve ostale privredne subjekte da daju svoj doprinos zdravstvenim institucijama i široj zajednici na koji god način su to u mogućnosti.

Barska kompanija Soho Group donirala je 20.000 eura za borbu protiv koronavirusa i unapređenje zdravstvenog sistema

Ovu donaciju opredijelile su članice Soho Group-e, građevinska kompanija Soho Gradnja i poliklinika Hipokrat, koje su uplatile 20 000 eura na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Kompanija “UNO-NK” donirala je 10 hiljada eura za borbu protiv korona virusa

“Nadamo se da ćemo svi zajedno, uz maksimalno poštovanje preporuka Vlade Crne Gore i Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, uskoro izaći kao pobjednici iz ove bitke”, navode u saopštenju.

Kompanija Mercator-CG opredijelila je 20 hiljada eura za nabavku respiratora, kao doprinos borbi protiv širenja virusa COVID-19.

Ova donacija kompanije Mercator-CG, u sklopu koje posluju IDEA prodavnice, biće uplaćena na žiro-račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, sa ciljem pružanja podrške u sprečavanju širenja koronavirusa u Crnoj Gori.

„Kao društveno odgovorna kompanija i jedan od najvećih trgovinskih lanaca u Crnoj Gori, želimo da ovom donacijom damo doprinos što snažnijoj i odlučnijoj borbi protiv širenja virusa. Ovo je bitka svih nas, kao pojedinaca i društva u cjelini. Zbog toga je važno da pokažemo punu odgovornost i solidarnost, poštujemo mjere nadležnih institucija i učinimo sve da zaštitimo jedni druge“, saopšteno je iz kompanije Mercator-CG.

Kompanija koja gradi “Master Quart” donirala 20.000 eura za borbu protiv virusa

Kompanija Master inženjering koja gradi podgorički “Master Quart” danas je dala svoj doprinos borbi protiv koronavirusa i donirala 20.000 eura.

“Opšte dobro je obaveza svih nas da aktivno razmišljamo na koje načine možemo sve pomoći u aktuelnoj situaciji. U kompaniji smo detaljno analizirali situaciju i počeli sa nizom preporučenih mjera koje se odnose na samo funkcionisanje građevinskog sektora, prije svega zdravstvenog pa potom radnog.

Građevinski sektor je izuzetno teško pogođen ekonomskim posljedicama koje nosi ovaj virus, ali pogođeni su i svi drugi sektori i ne možemo tražiti izgovore da pasivno posmatramo situaciju”, saopštili su iz kompanije Master inženjering.

Grupa Lovćen donirala novac za respirator KCCG

Grupa Lovćen osiguranje prati trenutnu situaciju sa epidemijom koronavirusa (COVID-19) i usklađuje svoje poslovanje sa preporukama nadležnih državnih organa u cilju prevencije i suzbijanja daljeg prenošenja virusne infekcije, saopšteno je iz te kompanije.

“Osim toga, kao društveno odgovorna kompanija, Grupa Lovćen je izdvojila sredstva za pomoć Kliničkom centru Crne Gore i omogućila donaciju respiratora. Solidarnim aktivnostima stvaramo uslove za kvalitetno pružanje zdravstvenih usluga.

Još jednom koristimo priliku da zamolimo cijenjene klijente da svi zajedno poštujemo mjere Vlade Crne Gore i Instituta za javno zdravlje.

Sve će biti u redu”, navodi se u saopštenju.

Crnogorski Telekom donira 20.000 eura za borbu protiv koronavirusa

Crnogorski Telekom doniraće 20.000 eura za borbu protiv koronavirusa, saopšteno je iz te kompanije.

,,U Crnogorskom Telekomu vjerujemo da u ovakvim trenucima svi možemo da uložimo dodatni trud, pokažemo solidarnost i kroz pojedinačne doprinose podijelimo zajednički teret okolnosti u kojima smo se našli. Donacija će biti uplaćena u zajednički fond Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti, a novac iskorišćen u skladu sa prioritetima i razvojem situacije u našoj zemlji.

Na kraju, želimo da pozovemo ostale kompanije i partnere da se pridruže ovoj Vladinoj inicijativi, jer se samo zajedno možemo sanirati posljedice pandemije”, navodi se u saopštenju.

Kompanija Voli donirala respirator

Kompanija Voli dugi niz godina kontinuirano ulaže u naš zdravstveni sistem, a sada sa posebnom pažnjom pristupa pružanju potrebne pomoći, kako bi se naše zdravstvo što efikasnije suočilo sa izazovom koji nam tek predstoji. U cilju pružanja što efikasnije podrške zdravstvenim institucijama, Voli će donirati respirator za vještačko disanje, saopšteno je iz te kompanije.

“Socijalno ranjive kategorije stanovništva Crne Gore za nas predstavljaju posebnu odgovornost i u prvom ciklusu pomoći obezbjedili smo 1000 paketa koji će Crveni krst Crne Gore uručiti najugroženijim porodicama.

Kompanija Voli sa dubokom pažnjom i velikom odgovornošću prema građanima osigurava kontinuitet snabdijevanja, prevazilazeći sve izazove sa kojima se suočava naše i svjetsko tržište. Ovom prilikom skrećemo posebnu pažnju našim potrošačima na neophodnost i strogo vođenje računa o svim preporukama u cilju da što efikasnije zaštitimo sebe i naše najbliže, kao i sve ljude sa kojima možemo doći u kontakt, podsjećajući da je sada trenutak da pokažemo na djelu ono što i naša tradicija nalaže – zaštitimo sebe od drugih i što je još važnije- druge od sebe”, navodi se u saopštenju.

 

Najnovije

U utorak oblačno sa slabim padavinama

Sjutra pretežno oblačno, u sjevernim predjelima sa slabim snijegom i mećavom, a u južnim tokom jutra ponegdje sa slabom kišom. Poslijepodne u južnim predjelima postepeno...

Alegri poručio Morati: Začepi

Masimilijano Alegri i Alvaro Morata imali su raspravu tokom meča 16. kola Serije A. Juventus je pobijedio Đenovu 2:0 i na -7 je od četvrtog...

Spriječeno krijumčarenje marihuane

U priobalnom području Skadarskog jezera u selu Podhum policija je spriječila krijumčarenje 88 kilograma marihuane. “Policijski službenici su sredstvima za noćno osmatranje registrovali manje plovilo...

Nikšić: Osumničeni da su pljačkali trgovinske objekte i kladionice

Službenici Uprave policije rasvijetlili su osam krivičnih djela izvršenih tokom novembra na teritoriji opštine Nikšić. Zbog teške krađe krivično će odgovarati B.M. iz Nikšića. Njega...

As tvrdi: Simeone ima još kredita u Atletiku

Dijego Simeone i dalje ima puno povjerenje uprave uprkos lošem startu sezone Atletika. AS tvrdi da njegova pozicija prvog trenera nije ugrožena. Stefan Savić i drugovi...

Najčitanije

Povezano

Njemačka donirala Crnoj Gori najsavremeniju terapija za početni stadijum COVID infekcije

U Crnu Goru danas je dopremljena donacija monoklonalnih antitijela, najsavremenije terapije u liječenju koronavirusa. Radi se o lijeku koji se koristi u početnoj fazi...

Ambasada NR Kine donirala 50.000 eura Institutu za javno zdravlje

Ambasada Narodne Republike Kine u Crnoj Gori donirala je novčana sredstva Institutu za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG) u ukupnom iznosu od 50.000€. “U borbi...

Caritas donirao medicinsku opremu zdravstvenom sistemu u cilju smanjenja rizika od kovida

Caritasova mreža u Crnoj Gori, koju čine Caritas Barska nadbiskupija i Caritas Kotorske biskupije, u okviru svojih humanitarnih aktivnosti realizuju projekat Unapređenje javnog zdravlja...

Obezbijeđen digitalni rendgen aparat i za bolnicu Brezovik

Nakon Doma zdravlja Podgorica i Opšte bolnice Pljevlja, nekoliko društveno odgovornih kompanija, obezbijedilo je digitalni rendgen aparat i za Specijalnu bolnicu za plućne bolesti...

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve