Komemoracija povodom smrti bivšeg predsjednika Skupštine opštine Tivat Krsta Petrovića, koji je preminuo u 70. godini, održana je u tom gradu.  Sjednicu je otvorio predsjednik Skupštine opštine Tivat Ivan Novosel, nakon čega je minutom ćutnje odata pošta preminulom predsjedniku SO.

Foto: CDM

Prema Novoselovim riječima, vijest o njegovoj iznenadnoj smrti primljena je sa nevjericom.

“Svi smo znali da ima zdravstvenih problema, ali smo znali i da se sa tim hrabro bori i dostojanstveno nosi. Nijesmo mogli da vjerujemo da je optimista kakav je Krsto i čovjek pun života izgubio bitku za životom. Moj zadnji susret i razgovor sa njim, poslije svečane sjednice Skupštine opštine prije desetak dana, govorio mi je nešto drugo – tada sam shvatio da Krsto ima još energije, ideja i planova. Nažalost, sve je stalo. Stao je Krstov život”, rekao je Novosel.

Predsjednik Opštine Siniša Kusovac, kazao da ima časnu ali veoma tešku dužnost da se u ime lokalne uprave oprosti od veoma dragog čovjeka i prijatelja i kolege.

“Čast izadovoljstvo nam je bilo poznavati ga i raditi sa njim jer je znao da cijeni prave vrijednosti i da uvijek bude na visini zadatka, da se nađe kolegama, da sasluša, udijeli savjet. Bio je mudar, rješavao je problem, bio je plemenit pomagao ljudima koliko je u njegovoj moći a to su odlike samo velikih ljudi”, rekao je Kusovac.

U ime porodice prisutnima se obratio Nikola Ciko.

Foto: CDM

„Mislim da je Krsto bio čovjek koji je zaslužio sve ono lijepo što su Ivan i Siniša reklio njemu. I mnogo više. Ovaj teški zadatak mi je olakšan jer danas vidim mnoga poznata lica sa kojima se Krsto družio i koje je volio. U ime porodice izražavam veliku zahvalnost, prije svega inicijatoru održavanja komemoratvine sjednice, dakle rukovodstvu opštine, i svim prisutnima“, kazao je on.

Krsto Petrović završio je Višu ekonomsku školu u Kotoru. Bio je istaknuti društveni radnik i obavljao više značajnih funkcija u privredi Tivta, a pored ostalog, bio je i član Komisije za reviziju zdravstvenih ustanova Crne Gore.

Komentari

avatar