Srijeda, 27 Septembra, 2023
Rubrika:

Knjiga Nekoliko stranica iz krvavog albuma Karađorđevića promovisana u Nikšiću

Ova knjiga predstavlja istorijski izvor prvoga reda i neuništivo je svjedočanstvo o brutalnoj torturi srpske vojske i žandarmerije poslije nelegalne Podgoričke skupštine 1918.godine, na kojoj su ukinuti svi prerogativi crnogorstva počev od države, dinastije Petrovića, nacije, crkve, i prava na slobodu

Mali je bio atrium Episkopskog dvor Crnogorske pravoslavne crkve prošlog petka (25.05.) za predstavljanje dugo zabranjivane, cenzurisane i od strane Crkve Srbije lažirane i relativizivane, od srpske vlasti spaljivane knjige „Nekoliko stranica iz krvaviog albumu Karađorđevića“, čiji je autor Crnogorska vlada u egzilu prvobitno izdata i štampana u Rimu 1921.godine.

Ova knjiga predstavlja istorijski izvor prvoga reda i neuništivo je svjedočanstvo o brutalnoj torturi srpske vojske i žandarmerije poslije nelegalne Podgoričke skupštine 1918.godine, na kojoj su ukinuti svi prerogativi crnogorstva počev od države, dinastije Petrovića, nacije, crkve, i prava na slobodu!

Osim tog svjedočanstva na stranicama ove knjige zabilježen je samo dio golgote koju su podnosili ne samo naši komiti, branioci, neumrli junaci i bastaduri crnogorski, borci za pravo, čast i slobodu Crne Gore, već i njihove familije uključujući žene, đecu i starce.

Redigovana i proširena verzija knjige dijelo je dvoje urednika:doktorantkinje teorije savremene umjetnosti gospođe Ana Pejović i crnogorskog aktiviste iz dijaspore i člana UO NVO Montenegro International Veljka Krstova Martinovića koji se obratio prisutnima čitajući posvetu:

Pokrovitelj ovog izdanja je Crnogorsko kulturno udruženje “Toronto” iz Kanade, dok je izdavač NVO Montenegro international.

Promociju je moderirala gospođa Jelena Marković:

A gosti učesnici promocije su doktorand političkih nauka, gospodin Danilo Kalezić:

i novinar i filozof gospodin Slobodan Čukić:

Svi prisutni su dobili po primjerak knjige i pokazali veliku zahvalnost što izdavač radi na širenju istine i što se kroz povezivanje sa dijasporom uopšte realizuju projekti od nacionalnog značaja. Čulo se iz publike: “Velika je Crna Gora kad ima ovakve poslenike”.

NVO Montenegro Internatioanl ovim putem obavještava javnost, crnogorsku, regionalnu i u dijaspori, da će se kroz saradnju crnogorskih udruženja van zemlje promovisati istina o crnogorskom stradanju poslije okupacije zemlje kroz ovu knjigu “Neoliko stranica iz krvavog albuma Karađođevića” ali i iz drugih dokumenata koji svedoče pogrom naše nacije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
03.06.2023-13:32 13:32

Svaka cast Gospodo!