Jedan od lidera DF-a, Milan Knežević, nakon tri mjeseca kućnog pritvora dobio je uslovni otpust, čime je četvoromjesečna kazna odslužena, saopštio je Demokratski front.

Milan Knežević

Knežević je uslovni otpust dobio od Osnovnog suda.

“Demokratski front obavještava javnost da je jedan od njegovih lidera, Milan Knežević, nakon devedeset dana provedenih u kućnom pritvoru, dobio uslovni otpust od strane Osnovnog suda, čime je kazna od četiri mjeseca, na koju je bio osuđen odlukom sudije Osnovnog suda, Željke Jovović, odslužena”, navode iz DF-a.

DF, kako kažu, stiče činjenicu da su advokati Milana Kneževića još 3. aprila Ustavnom sudu podnijeli ustavnu žalbu na ovu odluku sudije Željke Jovović.

“Ali da izabrano Vijeće sve do danas nije odlučivalo po žalbi, što ponajbolje govori o ‘efikasnosti’ Ustavnog suda. Posebno kad je riječ o ugrožavanju ljudskih prava i sloboda u politički montiranim procesima. Bez obzira na činjenicu što Milan Knežević i dalje ostaje pri stavu da se radilo o klasičnom primjeru političkog procesa, i politički motivisanoj presudi, on ovom prilikom mora istaći profesionalnost i korektnost službenika Ministarstva pravde, koji su bili konkretno zaduženi za nadzor izvršenja njegove kazne”, kazali su iz DF-a.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve